Witam,
Kształta ma troche 'otoczakowaty' ale przecież meteoryty na ziemi też mogą podlegać procesom, które nadają im taki kształt (patrz Muonionalusta).
Moim zdaniem jeżeli Jacek trzymał go w reku i uważa, że to może być meteoryt to obowiązkowo trzeba z tego zrobić płytkę cienką i przebadać! Ja byłbym ostrożny (patrząc na zdjęcia). Nie ma to jak lupka i potrzymanie w ręku ale jeżeli Ty go trzymałeś i widziałeś chondry to badać od razu....
Pozdrawiam
Marcins
nie ukrywam, że też mam pewne wątpliwości, ale jeszcze większą nadzieję, bo wygląda obiecująco
poczekajmy do 4 września - może wtedy poznamy zdanie A.S.Pilskiego i K.Mazurka. Jest szansa, że osobiście przyjrzą się temu kamykowi

poczekajmy do 4 września - może wtedy poznamy zdanie A.S.Pilskiego i K.Mazurka. Jest szansa, że osobiście przyjrzą się temu kamykowi

Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
byli, zobaczyli... ASP ma duże wątpliwości, raczej wygląda mu to na jakiś bazaltoid, ale na wszelki wypadek próbka pójdzie do dokładniejszych badań

Astronomia i muzyka
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
Hehe, mi to wygląda na jakas pielgrzymke przez Polske
Niczym meteorytowi apostolowie ASP i K. Mazurek przemieżali 4-go przez Polske z polnocy na poludnie zostawiajac za soba meteorytowe slady
U mnie w Wawie zostala piekna Toluca prawie kilo trzysta z powalajacym okienkiem.... Kilka okazow tez poddalem im do ogledzi ale na szczesiie mialem dylemat nie czy 'to jest' ale 'jaki typ'
Czesc tez poszla do przeciecia i zbadania 

Niczym meteorytowi apostolowie ASP i K. Mazurek przemieżali 4-go przez Polske z polnocy na poludnie zostawiajac za soba meteorytowe slady

U mnie w Wawie zostala piekna Toluca prawie kilo trzysta z powalajacym okienkiem.... Kilka okazow tez poddalem im do ogledzi ale na szczesiie mialem dylemat nie czy 'to jest' ale 'jaki typ'

-
tin - meteorytoman