Re: Kamień Wygon Prośba, co to za kamień
Szanuję każdego i wszystkie wypowiedzi, jakie padły w spawie tego kamienia, zainteresowanie się meteorytami w sumie muszę to napisać zaczęło się u mnie od roku, 1996 kiedy to znalazłem ten kamień, co nazywam go Wygon, to właśnie ten kamień wciągnął mnie i skusił do szukania czegoś nie ziemskiego, czegoś, o czym tu u mnie gdzie ja mieszkam nikt nie słyszał oraz nie widział kosmicznych skarbów, ani nie miał możliwości ich dotknąć. Dlatego ten kamień ma szczególne miejsce w moim pokoju, zabieram go, że sobą na pokazy z meteorytami, gdy się ludzie pytają, co to, ja mówię do nich nie wiem i wzruszam ramionami, tak było i tak zostanie, może na czasie jak będę miał możliwość wyślę na zbadanie kawałek tego kamienia, w tym, że nie wiem czy takie badania są płatne czy też darmowe, drugie, co mnie trzyma to szkoda mi wysyłać w całości ten kamień, dlatego tak wyszło a nie inaczej.Dalszym ciągu będę zajmował się meteorytami i szukał kolejnych tak jak robiłem do tej pory, a trzeba wiedzieć, bo nie wiem czy wiecie o tym, że moja działalność i zainteresowanie Astronomią trwa 23 lata już, więc jak by nie było, lata lecą. 

Kocham to co robię czyli Astronomie
Moje marzenie oberwać głowę meteorytem wtedy bym prędzej znalazł i potwierdził, że Ziemia krąży wokół Księżyca hi, hi, hi.
Moje marzenie oberwać głowę meteorytem wtedy bym prędzej znalazł i potwierdził, że Ziemia krąży wokół Księżyca hi, hi, hi.
- Paweł Baran
- meteorytoman
a ja dalej uważam ze bez analizy kogoś doświadczonego można sobie myśleć wszystko ale na niewiele to sie zda. A poza tym skoro uważasz Pawle ze masz nowego polskiego metka powinieneś go zarejestrować ....
-
tribal216 - meteorytoman
coś czuję, że chyba czas najwyższy zamknąć ten wątek, bo zaczynamy się kręcić w kółko, jak pies za swoim ogonem 
ale ulżyło mi, że jednak Paweł nie wciska ludziom, że to meteoryt, a jak zrozumiałem, traktuje go, jak meteoryt, ze względów sentymentalnych

ale ulżyło mi, że jednak Paweł nie wciska ludziom, że to meteoryt, a jak zrozumiałem, traktuje go, jak meteoryt, ze względów sentymentalnych

Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
Dokładnie a temat można już zamknąć nie ma sensu ciągnąć go nie wiadomo, do kiedy. 

Kocham to co robię czyli Astronomie
- Paweł Baran
- meteorytoman