CHCIAŁEM TO MAM

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: CHCIAŁEM TO MAM

Postprzez sherman » Pn sty 24, 2011 7:06 pm

:idea:
Ostatnio edytowano N mar 06, 2011 3:48 pm przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez Przemochle » Pn sty 24, 2011 9:18 pm

sherman napisał(a):Np. ten kamyk posiada resztki skorupy oraz metal po przecięciu.
http://picasaweb.google.com/11202776616 ... 1669861554

Witam! Wygląda zachęcająco. Jest tylko jedno "ale" :wink: Czy to błyszczące coś - to twoim zdaniem żelazo metaliczne, czy jakiś minerał o metalicznym połysku. :?: Możesz to wstępnie sprawdzić przykładając magnes - jeśli żelazo w formie metalicznej magnes będzie trudno oderwać, jak jakiś tlenek żelaza lub inny minerał - reakcja magnesu nie będzie tak "żywiołowa" :wink: :) Pozdrawiam
Przemochle
meteorytoman

Postprzez sherman » Wt sty 25, 2011 12:13 am

Nic z tych rzeczy
Kamień ma Pozostałości skorupki.
sherman
meteorytoman

Postprzez siaki » Cz sty 27, 2011 1:56 pm

upór w szukaniu godny podziwu,
niestety w chęci zrobienia z kamyka meteorytu też
do tego od razu lunarka
sorki ale chyba jeszcze nie trafiłeś
siaki
meteorytoman

Postprzez sherman » Cz sty 27, 2011 4:34 pm

siaki napisał(a):upór w szukaniu godny podziwu,
niestety w chęci zrobienia z kamyka meteorytu też
do tego od razu lunarka
sorki ale chyba jeszcze nie trafiłeś

To że lunarek to ty powiedziałeś, a jeśli nawet to nie możesz być pewien że własnie tak nie jest.
Czas pokaże.
sherman
meteorytoman

Postprzez Meteoriticon » Cz sty 27, 2011 6:09 pm

sherman napisał(a):Nic z tych rzeczy

Jeżeli widzisz skorupę na którymś z tych kamieni , to proszę o zdjęcie tej skorupy - tylko takie , żeby można było coś zobaczyć !
Samo mówienie , że kamień ma pozostałości skorupy zupełnie nic nie znaczy .
Pozdrawiam !
Meteoriticon
Meteoriticon
meteorytoman

Postprzez sherman » Cz sty 27, 2011 7:27 pm

spodziewałem sie własnie takiej odp. he
Ostatnio edytowano Pt sty 28, 2011 11:26 pm przez sherman, łącznie edytowano 2 razy
sherman
meteorytoman

Postprzez filip » Cz sty 27, 2011 10:42 pm

Witam!
Sherman, litości, zajrzyj na PM.
Pozdrawiam Filip
filip
filip
meteorytoman

Postprzez gural100 » Pt sty 28, 2011 9:06 pm

sherman napisał(a):
Meteoriticon napisał(a):
sherman napisał(a):Nic z tych rzeczy

spodziewałem sie własnie takiej odp. he

Sherman - jesteś THE BEST. To mistrzostwo świata: samego siebie zacytować jako potwierdzenie własnej tezy. Rewelacja. Tak trzymaj. I nie daj się zniechęcić.
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
gural100
meteorytoman

Postprzez sherman » Pt sty 28, 2011 11:25 pm

Sherman - jesteś THE BEST. To mistrzostwo świata: samego siebie zacytować jako potwierdzenie własnej tezy. Rewelacja. Tak trzymaj. I nie daj się zniechęcić.[/quote]

wypowiedz została edytowana dlatego tak wyszlo
sherman
meteorytoman

Postprzez sherman » N maja 08, 2011 6:29 pm

odświeżymy troszeczkę stary temat.
:lol:
https://picasaweb.google.com/1120277661 ... Z-pjZfGMg#
sherman
meteorytoman

Postprzez gural100 » N maja 08, 2011 7:26 pm

Sherman. Powiedz dlaczego nic więcej nie robisz oprócz zamieszczania coraz to innych zdjęć? Pominę obrażanie ludzi. Pokazujesz sporo ciekawych okazów i nic z tego nie wynika. Nie wysilisz się nawet by sfotografować wypolerowną powierzchniętych kamieni. Z pewnością już dawno zrozumiałeś, że po zdjęciach nikt nie jest w stanie powiedzieć czegokolwiek ostatecznego. Zacytuję pluszaczka Czesia z kreskówki "Rusz dupę murzynie bo cie zdublują" . Prześlij wreszcie fragmenty twoich "meteorytów" do weryfikacji choćby do Andrzeja Pilskiego. Chyba że w swojej obsesji kompletnie nikomu nie ufasz. Wtedy jednak daj już sobie spokój z tym forum. Nic tu po tobie. Z pewnością znajdzie się bardziej ci przychylne środowisko.
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
gural100
meteorytoman

Postprzez sherman » N maja 08, 2011 9:41 pm

gural100 napisał(a):Sherman. Powiedz dlaczego nic więcej nie robisz oprócz zamieszczania coraz to innych zdjęć? Pominę obrażanie ludzi. Pokazujesz sporo ciekawych okazów i nic z tego nie wynika. Nie wysilisz się nawet by wypolerowną powierzchniętych kamieni. Z pewnością już dawno zrozumiałeś, że po zdjęciach nikt nie jest w stanie powiedzieć czegokolwiek ostatecznego. Zacytuję pluszaczka Czesia z kreskówki "Rusz dupę murzynie bo cie zdublują" . Prześlij wreszcie fragmenty twoich "meteorytów" do weryfikacji choćby do Andrzeja Pilskiego. Chyba że w swojej obsesji kompletnie nikomu nie ufasz. Wtedy jednak daj już sobie spokój z tym forum. Nic tu po tobie. Z pewnością znajdzie się bardziej ci przychylne środowisko.

Twoim zdaniem nic nie robię? :lol: Bo mnie się wydaje że robię bardzo dużo bo już by mnie tu dawno nie było a kamyki coraz ciekawsze lecz od samego początku się je dyskwalifikuje wiesz ilu osobom rozsyłałem zdjęcia? w kraju i zagranicą za każdym razem słyszę odpowiedz ze to skały skandynawskie lub cos w tym stylu. (z tymi skałmi skand. to się mogę zgodzić) :)
A gdy pytam gdzie odpłatnie przebadam kamien to każdy milczy przecież są takie instytucje za granicą może wreszcie ktoś się wysili i poda namiary
A co do tej powierzchni i ze się nie wysile to co masz na myśli?
Mi sie wydaje że taka wystarczy by móc cos stwierdzić a po za tym mam słaby aparat do takich fotek.
Ostatnio edytowano N maja 08, 2011 9:51 pm przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez zwirek » N maja 08, 2011 9:42 pm

Tiaaaaaaa !
Pilski ? Największy " specjalista " od kamieni leżących na hałdach z okolic Fromborka . :(
zwirek
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pn maja 09, 2011 10:53 am

A gdy pytam gdzie odpłatnie przebadam kamien to każdy milczy przecież są takie instytucje za granicą może wreszcie ktoś się wysili i poda namiary

oferowałem Ci to za free że podejmę się opisania 3ech twoich znajdków i opublikowania wyników
w odpowiedzi otrzymałem ofertę że mogę sobie je pooglądać... więc nie pisz głupot że nikt Ci pomóc nie chce!
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?