Witam. To mój pierwszy temat i proszę o oznaczenie podejrzanego kamienia. Ze wszystkich stron ciągnie magnes jednakowo, niezbyt mocno ale równomiernie. Nie widać metalu, ale jest kilka rdzawych kropek, których nie udało się uchwycić aparatem. Znajdują się również kryształy jakiegoś minerału, rozmieszczone są równomiernie na całym okazie lecz na zdjęciach tego nie widać, udało się sfotografować tylko największy. Okaz waży około 80g (mam wagę ważącą z dokładnością do 2g), gęstość około 2,5 ( też niezbyt dokładnie gdyż potłukł mi się cylinderek miarowy). Nie widać "jednoznacznej" skorupy obtopieniowej, ale jedna strona jest bardziej zaokrąglona.
ja bym chciał wiedzieć, KTO zamącił młodym adeptom zbieractwa meteorytowego z tym ciężarem właściwym? No i moczenie w wodzie? Znowu gula jak czytam! LUDZIE! skoncentrujcie się na DOBRYCH zdjęciach to podstawa dla pierwszych pytań na tym forum,najlepiej makro, no i na magnesie.W następnej kolejności postarajcie się zobaczyć i wziąść do ręki prawdziwy meteoryt i miejcie nadzieje że dotknął Was szczęśliwy los!