,,,,,,,,,,...........,,,,,,,

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: Największy meteoryt Polski

Postprzez Kenny » Cz sie 11, 2011 3:32 pm

No niestety...
Ale kamiorów na Forum się nie pozbędziemy tak jak pytań "co to za łuska" czy kolejnego posta "czy tak wygląda boratynka" to już kwestia tego że początkujący człowiek nigdy nie wie z czym ma do czynienia i gdzie szukać a zadać pytanie na forum i poczekać na odpowiedź jest najłatwiej.
Jako iż marek dopisał mnie do listy osób mających identyfikować potencjalne meteoryty często dostaje zapytanie o konkretne kamienie. Jak do tej pory fakt meteorytu tam nie było... ale i problemów tym że komuś było ciężko zaakceptować moją wypowiedź też nie. Więc pocieszam się faktem że jednostki typu empiryk należą jednak do rzadkości.

Pozdrawiam ide polerować ostatnie nabytki z sant marie :)
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez gural100 » Pn wrz 05, 2011 11:23 pm

Jacek Drążkowski napisał(a):no, panowie, przyznać się, którego to z Was widziałem dziś w tvp.info? tyle "meteorytów" spadło na pole, tv pokazuje dumnego rolnika, cały stos zebranych "skarbów", a na koniec wypowiedź archeologa, że niestety, ale to zwykła ruda darniowa... no, ale panowie swoje 5 minut w tvp mieli ;))

Sprawa dawno pogrzebana - dzisiaj sie jednak na coś takiego natknąłem - czy o to pytałeś?

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /728950611
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
gural100
meteorytoman

Re: ,,,,,,,,,,...........,,,,,,,

Postprzez rolnik » Wt wrz 06, 2011 5:56 am

Sprawa mojego tematu jesli o to gural 100 chodzi ,póki co jest żywa ,geolog powiatowy z Częstochowy dostał kilka kawałków kamienia 2,5 miesiaca temu i do tej pory nie przekazał do Sosnowca ,wczoraj telefonowałem do niego .Minęły ponad 4 tygodnie jak geolodzy dostali 3 kg kamienia zawiozłem do magazynu rdzeni wiertniczych w Kielnikach ,kamień miał byc zabrany do badań,na razie nie otrzymałem odpowiedzi od nikogo że to ziemianin. Wazelinujesz gurall 100 co niektórym gosciom na forum a mnie się czepiasz,ja tez będe sie ciebie czepiał.
rolnik
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Wt wrz 06, 2011 6:14 am

gural100 napisał(a):
Jacek Drążkowski napisał(a):no, panowie, przyznać się, którego to z Was widziałem dziś w tvp.info? tyle "meteorytów" spadło na pole, tv pokazuje dumnego rolnika, cały stos zebranych "skarbów", a na koniec wypowiedź archeologa, że niestety, ale to zwykła ruda darniowa... no, ale panowie swoje 5 minut w tvp mieli ;))

Sprawa dawno pogrzebana - dzisiaj sie jednak na coś takiego natknąłem - czy o to pytałeś?

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /728950611

chwała im za to że wzieli nietypowy kamien do domu i zglosili jego znalezienie ;)
tribal216
meteorytoman

Re: ,,,,,,,,,,...........,,,,,,,

Postprzez Jacek Drążkowski » Wt wrz 06, 2011 7:54 pm

zapewne to ta sama sprawa, którą widziałem w tv, ale moje pisanie odnośnie naszych forumowiczów to był żart, bo nie ten rejon i nie to znalezisko ;)
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?