Co to za cudo ?

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: Co to za cudo ?

Postprzez Jędrek » Pn lis 28, 2011 12:19 pm

Ojej nic niemożna tak po prostu :wink: Tin zdjęcia były i ze zdjęć przecież nie można określić :wink: Kenny może ktoś to wyłapał i potrafi określić miejsce spadku .Ja pas za dużo tu wielkiej tajemnicy wiary :D pozdrawiam
Jędrek
meteorytoman

Postprzez Jędrek » Wt sty 03, 2012 10:14 am

Gdzież ta jednorodność :wink: tego odpadu ,tudzież wyrobu łap ludzkich.Na każdym ze zdjęć widać oliwin od groma na szlifie i na skorupie wystające sztuki podobne jemu :roll: Palasyt i basta :D Pozdrawiam i wszystkiego dobrego dla wszystkich w nowym roku.Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jędrek
meteorytoman

Postprzez Jędrek » So lut 04, 2012 12:27 pm

Mam pytanie czym wypolerować oliwin :wink: widzę jeszcze wiele możliwości .pozdrawiam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jędrek
meteorytoman

Postprzez Kenny » So lut 04, 2012 6:29 pm

nie wiem ale jak sie dowiesz to mnie też poinformuj bo też mam problemy z oliwinami :)
mądra literatura twierdzi że da się to zrobić przy pomocy pasty diamentowej ale zadowalające efekty uzyskuje się przy stosowaniu gradacji poniżej jednego mikrona
powodzenia!
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez Jędrek » N lut 05, 2012 9:53 am

Dziękuje bardzo Keny za informacje :) Pozdrawiam
Jędrek
meteorytoman

Postprzez Kenny » N lut 05, 2012 10:58 pm

jak Ci się uda na lustro wypolerować to podziel się wiedzą mi mimo wielokrotnych prób w najlepszym wypadku udawało się osiągnąć połysk tłusty zamiast szklistego...
Kenny
meteorytoman

Postprzez Jędrek » Pn lut 06, 2012 8:03 am

Jak się uda :wink: to jasne że się podzielę wiedzą. Sprawa sprzętu do robienia zdjęć u mnie też szwankuje licho to wygląda :D ale ja mam czas i chęci dalej w to iść :wink: zobaczymy co z tego wyniknie .pozdrawiam
Jędrek
meteorytoman

Postprzez Jędrek » N lut 12, 2012 9:58 am

Zrobić szlif to pestka :wink: ale poler to inna bajka :wink: ale postępy są znaczne :D pozdrawiam
Jędrek
meteorytoman

Postprzez Jędrek » So lut 25, 2012 11:13 am

Kenny nie opisuje na razie doświadczeń :wink: na razie jadę na filcu i paście :wink: pracochłonne jak cholera :D czekam na diamentową aby zrobić lustro ,bo wiosna idzie i trza szukać reszty.Widzę więcej niż pokazują zdjęcia ,oliwiny koloru miodowego w przewadze trochę pomarańczu :shock: Osobnik nie zawodzi a ja tak bardzo chce żeby tak było :wink: pozdrawiam
Obrazek
Obrazek
Jędrek
meteorytoman

Postprzez Jędrek » Pt mar 30, 2012 2:47 pm

Pozwoliłem sobie zrobić lepszy poler :wink: a że ostatnio moda na forum tematu brekcji impaktowej i ja chciałbym się pochwalić takowym tworem istny cud :shock: Drugie zdjęcie to ciekawa skorupka nowego znaleziska :wink: chociaż moim skromnym zdaniem to ta sama materia.Proszę o opinię .pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jędrek
meteorytoman

Postprzez Jędrek » Pt cze 15, 2012 6:54 am

Kenny miałem podać wyniki badań, :cry: tak zrobiono i wyszło niestety to co w przypadku cud 2.Wiec szkoda zaśmiecać forum to odpad przemysłowy nawet chemik to stwierdził :( bo skał ziemskich on takich nie zna :wink: pozdrawiam
Jędrek
meteorytoman

Postprzez Jędrek » Pt cze 15, 2012 7:08 am

Ten temat także uważam za zamknięty. Tutaj szczególnie dziękuje wszystkim którzy pisali w tym temacie.Tym szczególnie co zmuszali mnie do wysiłku :D Naprawdę łzy cisną mi się do oczu.a żona mówi żem twardziel,a ja jej na to -Ale dobry :D Pozdrawiam serdecznie wszystkich
Jędrek
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pt cze 15, 2012 10:15 am

no niestety:(
Kenny
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?