znaleziony ciekawy kamień

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

znaleziony ciekawy kamień

Postprzez aanaid » Pn sie 04, 2014 12:41 pm

Witam Szanownych Znawców
moje znalezisko to kamień-skala wielkości pieści męskiej (większej) zdecydowanie dużo cięży od normalnych kamieni, raczej słabo przyciąga magnes albo wcale ale ma rdzawe przebarwienia, jest jakby w kilku miejscach lekko nadpalony, nie znam się na temacie i nie wiem co bym mogla jeszcze napisać, a i znaleziony został w lesie (woj. podlaskie, testy jakie na nim robiłam to próba oddłubania fragmentu nożem bez szans bardzo twardy mimo że posiada dużo takich wypustków i przepaleń jakby spalał się
oto zdjęcia mojego znaleziska

Zdjęcia

będę wdzięczna za pomoc przy rozpoznaniu :)
aanaid

Re: znaleziony ciekawy kamień

Postprzez kamyk » Pn sie 04, 2014 3:03 pm

Dzień dobry.Pani się zna na temacie :) widać to po zdjęciach :P trza by zajrzeć do środka.Pozdrawiam serdecznie
kamyk
meteorytoman

Postprzez aanaid » Pn sie 04, 2014 8:08 pm

Witam, zanim wyrzucilam tu zdjęcia troszeczkę czytałam na temat metrorytow, starałam sie aby zdjęcia były wyraźne :), proszę mi napisać jak mam sie dobrać do środka tego kamienia czego użyć a czego nie :/ mam dostęp do zaplecza na uczelni technicznej może tam mi pomogą?
aanaid

Postprzez Jacek Drążkowski » Pn sie 04, 2014 8:22 pm

Witam. mnie to wygląda na typowo ziemskie formy wietrzenia
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Powrót do czy to jest to?