Głaz

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Głaz

Postprzez pskal » Śr lis 19, 2014 9:39 pm

Witam. Nie jestem poszukiwaczem meteorytów, jednakże zaciekawił mnie pewien kamień. Miał otoczkę jak meteoryt, przynajmniej tak mi się wydaje, pełno rdzy wokół i rozsiana dodatkowo w różnych miejscach obok. Załączam zdjęcie kawałeczka, bo całość ma z 80kg. Proszę chociaż o wstępne wskazanie co to może być.
Pozdrawiam.
Chyba jednak nie dodam zdjęć, bo "Przekroczono maksymalną przestrzeń na dysku zajmowaną przez załączniki."
pskal

Re: Głaz

Postprzez astrokosmo » Śr lis 19, 2014 10:24 pm

Musisz zamieścić zdjęcie na innym serwerze - np. fotosik.pl a następnie skopiowac adres tego zdjęcia z fotosika i tu wkleić.
astrokosmo
meteorytoman

Postprzez pskal » Cz lis 20, 2014 4:41 am

Spróbuję dzisiaj to zrobić i dobrym aparatem cyknąć. Pozdrawiam.
pskal

Postprzez pskal » Cz lis 20, 2014 5:17 pm

Witam forumowiczów. Zrobiłem zdjęcia, jednak aparat nie ma opcji makro i są jakie są. Mój aparat uruchomię dopiero w przyszłym tygodniu. Pomimo złej jakości zdjęć może uda się Wam wstępnie określić, czy warto wysyłać to do analizy. Dodam, że po odłupaniu tego kawałka szybko on rdzewieje. Magnes również przyciąga.
Dodaję link do zdjęć - http://www.fotosik.pl/u/pskal/zdjecia/1
Pozdrawiam.
pskal

Powrót do czy to jest to?