A toś mnie Pan Panie Jacku rozweselił wprowadzając w dobry
przedświąteczny nastrój .
Pwiadasz Pan T O P N I K I ? - A które to ? Wal Pan śmiało !
I jeszcze śmielej , K T O to pwiedział .
Co zaś miałoby się tyczyć w głowach mieszania to najpierw mieć w nich coś
trzeba a gdy się co nieco w tej głowie ma to zamieszać sobie nie da .
ok, wyraziłem się nieprecyzyjnie, w encyklopedii jako topniki podają co innego
w każdym bądź razie nie jest to żelazo meteorytowe - już wygląd wystarcza aby ktoś mający jako takie doświadczenie z meteorytami nie zadawał sobie dalszego trudu - Pan sobie zadał i otrzymał wyniki analiz, które tu na forum zostały przytoczone - nie godzi się Pan z nimi - drąży Pan temat dalej - czy następnym wynikom również Pan nie uwierzy?

w każdym bądź razie nie jest to żelazo meteorytowe - już wygląd wystarcza aby ktoś mający jako takie doświadczenie z meteorytami nie zadawał sobie dalszego trudu - Pan sobie zadał i otrzymał wyniki analiz, które tu na forum zostały przytoczone - nie godzi się Pan z nimi - drąży Pan temat dalej - czy następnym wynikom również Pan nie uwierzy?
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
upór i konsekwencja godne pozazdroszczenia! 

Astronomia i muzyka
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
Konsekwencja niezbędnym wymogiem w realizacji osiągnięcia zamierzonego celu.
Panie Drążkowski Dydaktyczny Inaczej się nie da !
a tak na marginesie w ramach retrospektywy nieźle się uśmiałem zapoznawszy się z treścią postu w temacie " Ciekawy metal " instruującego Cieszyniaka , co ....?... i ....?....jak....? .
Kiedy Jacekalbert zwracając się z pytaniem ( jak w temacie ) nikt nie odpowiedział na zadane pytanie .
Pan też nie był taki wyrywny ( jak to ma Pan w zwyczaju że wszędzie Go pełno ).
Z treści wskazówek których pytającemu udzielono wyraźnie się zaznacza ich
charakter kojarzący z prowadzeniem za rączkę (w maliny !) zręcznie unikając sedna tkwiącego w postawionym pytaniu .
Z braku jakiejkolwiek reakcji ze strony pytającego , moim zdaniem powinna jakaś być , bo ani się obraził za post który tam raczyłem umieścić ani
podziękował za udzielenie wskazówek , można wnioskować że :
- nie była dostatecznie przekonująca i nie dał się złapać ( szczwana sztuka) , albo
- ten Jacekalbert to taki słup w meteorytowym interesie ktoś nie istniejący
realnie , postać wymyślona przez jakiegoś nadgorliwca ,dublującego się forumowicza po to by w interesie coś się działo .
Fakt że do tej pory nie zaistniał na forum ponownie jest dowodem co do
słuszności przypuszczenia .Zastanawiałem się kto mógłby być autorem i realizatorem pomysłu a pasuje mi tu jak ulał .......Pan Jareczek ......!
Teraz gdy czytam szczegółowe wskazówki dla Cieszyniaka w temacie poniżej
( ciekawy metal ) uderza z treści postu Pana Drążkowskiego rzeczowość i konkret czego zabrakło wówczas gdy Jacekalbert postawił pytanie . Ale....?..
Cóż faktycznie wynika z wskazówek Pana Drążkowskiego ...? Ano...parafrazując słynne powiedzonko byłego Prezydenta Wałęsy " nie chcem ale muszem " dowiedzielismy się że ...? Polski naukowiec
" Chce lecz nie musi " ( zajmować się badaniami ) bo ...?
MUSI TO NA RUSI !
A W POLSCE .....? JAK KTO CHCE !
I tak " łun łunemu , łun łunemu , potem jeszcze inny łun łunemu
próbkę przekazuje aż w końcu nie wiadomo gdzie się podziała i z nią stało się . Tak ! Chcę ! Ale nie MUSZĘ !
W tym sparafrazowanym powiedzonku Wałęsy ujawnił się klasyczny przykład
inteligencji szpagatowej .
TAK CZYLI NIE !
NO więc czy tkwiąc w szpagacie można myśleć ( mówić ? ) o kroku jakimkolwiek ,że nie wspomnę o postępie ?.
Panie Drążkowski Dydaktyczny Inaczej się nie da !
a tak na marginesie w ramach retrospektywy nieźle się uśmiałem zapoznawszy się z treścią postu w temacie " Ciekawy metal " instruującego Cieszyniaka , co ....?... i ....?....jak....? .
Kiedy Jacekalbert zwracając się z pytaniem ( jak w temacie ) nikt nie odpowiedział na zadane pytanie .
Pan też nie był taki wyrywny ( jak to ma Pan w zwyczaju że wszędzie Go pełno ).
Z treści wskazówek których pytającemu udzielono wyraźnie się zaznacza ich
charakter kojarzący z prowadzeniem za rączkę (w maliny !) zręcznie unikając sedna tkwiącego w postawionym pytaniu .
Z braku jakiejkolwiek reakcji ze strony pytającego , moim zdaniem powinna jakaś być , bo ani się obraził za post który tam raczyłem umieścić ani
podziękował za udzielenie wskazówek , można wnioskować że :
- nie była dostatecznie przekonująca i nie dał się złapać ( szczwana sztuka) , albo
- ten Jacekalbert to taki słup w meteorytowym interesie ktoś nie istniejący
realnie , postać wymyślona przez jakiegoś nadgorliwca ,dublującego się forumowicza po to by w interesie coś się działo .
Fakt że do tej pory nie zaistniał na forum ponownie jest dowodem co do
słuszności przypuszczenia .Zastanawiałem się kto mógłby być autorem i realizatorem pomysłu a pasuje mi tu jak ulał .......Pan Jareczek ......!
Teraz gdy czytam szczegółowe wskazówki dla Cieszyniaka w temacie poniżej
( ciekawy metal ) uderza z treści postu Pana Drążkowskiego rzeczowość i konkret czego zabrakło wówczas gdy Jacekalbert postawił pytanie . Ale....?..
Cóż faktycznie wynika z wskazówek Pana Drążkowskiego ...? Ano...parafrazując słynne powiedzonko byłego Prezydenta Wałęsy " nie chcem ale muszem " dowiedzielismy się że ...? Polski naukowiec
" Chce lecz nie musi " ( zajmować się badaniami ) bo ...?
MUSI TO NA RUSI !
A W POLSCE .....? JAK KTO CHCE !
I tak " łun łunemu , łun łunemu , potem jeszcze inny łun łunemu
próbkę przekazuje aż w końcu nie wiadomo gdzie się podziała i z nią stało się . Tak ! Chcę ! Ale nie MUSZĘ !
W tym sparafrazowanym powiedzonku Wałęsy ujawnił się klasyczny przykład
inteligencji szpagatowej .
TAK CZYLI NIE !
NO więc czy tkwiąc w szpagacie można myśleć ( mówić ? ) o kroku jakimkolwiek ,że nie wspomnę o postępie ?.
- empiryk*