wielokrotnie pisałem Ci że nie mam czasu na przebadanie wszystkiego i prosiłem o podesłanie 3. słowem Trzech kamieni
dostałem ponad 20
Umówiliśmy się że pod lupę idą własnie te które wytypowałem i tak miało być!!
nie będę tu przytaczał cytatów z prywatnej korespondencji ale przeczytaj sobie pv jaki wysłałeś mi na ps 24 maja po wysłaniu próbek prosząc o własnoręczny wybór 3ech sztuk.
jeśli chodzi o kamień nr 1 z powyższej galerii to są to powiększone erozją pęknięcia nie widzę tam żadnych innych lini
tak się składa że jeśli nie jestem czegoś pewien zawsze piszę znak zapytania przy identyfikacji.
Zastanawia mnie tylko jaki to szczwany i przebiegły plan knuje.... i w którym miejscu przemawia przeze mnie chciwość?
ani nie zatrzymałem żadnej próbki
wykonałem preparaty we własnym zakresie, dodatkowo przeprowadziłem na nich analizę w co też musiałem włożyć swój czas.
Odpowiem Ci tylko tyle że wykonanie jednego preparatu (zgładu) to koszt około 20pln (płytki cienkie droższe) analiza jednej próbki to koszt kolejnych co najmniej 50zl. Więc na Twoją prośbę wykonałem badania warte ponad 200pln nie biorąc od Ciebie ani grosza, jedyne koszta jakie poniosłeś to przesyłka próbek (13zł o ile pamiętam).
Zgodnie z ofertą jaką mi zaoferowałeś w którymś z pv także w moim interesie jest potwierdzenie meteorytowatości kamienia. Niestety jeśli widzę w nim cechy które jednoznacznie kwalifikują go do skał ziemskich nic na to nie poradzę.
a kontakt z materią kosmiczną posiadam stale na koncie mam też kilkanaście własnych trafień, niestety nic nowego....
powodzenia w łowach życzę i więcej pokory...