Re: dzisiejsza znajdka
Piszę o tym że być może można zmienić wygląd meteorytu, tak w którymś temacie na forum czytałem posty które napisali koledzy i nie byli do końca pewni co by z tego wynikło,to nie jest mój wymysł ale temat jest interesujący ,Jacku dziwiłeś sie jak to meteoryt Sołtmany po kilku dniach od spadku a już rdzewiał. Tribal nie denerwuj się nie zamierzam Wam dokuczać ,czytam na forum różne temat i do różnych wniosków dochodzę .
- rolnik
- meteorytoman
spoko, tak tylko ogolnie mowie co o tym mysle 

-
tribal216 - meteorytoman
rolnik napisał(a):...Jacku dziwiłeś się jak to meteoryt Sołtmany po kilku dniach od spadku a już rdzewiał. ...
przemiany związane z oddziaływaniem powietrza i wody to naturalna sprawa. Tempo czasami może być zaskakujące, ale ich efekt raczej znany
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
Witam.
Obserwuje forum od dłuższego czasu.
Sam jestem zapaleńcem i nie ukrywam ze w temacie jestem zielony, aczkolwiek człowiek się uczy cale życie metoda prób i błędów wiec nie ma co się poddawać
Panie Wacławie piszesz Pan?
Generalnie masz Pan racje, lecz żeby coś się dowiedzieć np tu na met mani uważam ze jedynie Pan coś konkretnego potrafisz napisać bo masz już temat ogarnięty oraz wiedzę która przewyższa innych z owego Klubu diametralnie.
Druga sprawa,w galerii pokazujesz Pan prawdziwe Kamole,i czemu nie ma ich w MB
Czyżby to co pokazujesz na zdjęciach to tylko dowód tego, co napisałem:
niektóre są świeże i jasne, niektóre brązowe a i niedawno mchem porośnięty
Powyższe sugestie to tylko moje przemyślenia, nie pisze by pana obrazić.
Możesz Pan rozwinąć się z tym wznowieniem poszukiwań
Czy mógł bym się przyłączyć do owych poszukiwań, może bym się sprawdził a i przy okazji czegoś nauczył, tak z ciekawości zapytałem.
A tak na marginesie co trzeba zrobić by wstąpić na pokład Klubu?
Niestety ale z natury człowiek jak sam do czegoś dojdzie, to drugiemu nie pomoże
Pozdrawiam
Obserwuje forum od dłuższego czasu.
Sam jestem zapaleńcem i nie ukrywam ze w temacie jestem zielony, aczkolwiek człowiek się uczy cale życie metoda prób i błędów wiec nie ma co się poddawać

Panie Wacławie piszesz Pan?
ze należy sporo wiedzieć o meteorytach by je szukać
Generalnie masz Pan racje, lecz żeby coś się dowiedzieć np tu na met mani uważam ze jedynie Pan coś konkretnego potrafisz napisać bo masz już temat ogarnięty oraz wiedzę która przewyższa innych z owego Klubu diametralnie.
Druga sprawa,w galerii pokazujesz Pan prawdziwe Kamole,i czemu nie ma ich w MB

Czyżby to co pokazujesz na zdjęciach to tylko dowód tego, co napisałem:
niektóre są świeże i jasne, niektóre brązowe a i niedawno mchem porośnięty

Powyższe sugestie to tylko moje przemyślenia, nie pisze by pana obrazić.
Klub wznowił poszukiwania,i tak 3.01.212 jak na fot.
Możesz Pan rozwinąć się z tym wznowieniem poszukiwań

Czy mógł bym się przyłączyć do owych poszukiwań, może bym się sprawdził a i przy okazji czegoś nauczył, tak z ciekawości zapytałem.
A tak na marginesie co trzeba zrobić by wstąpić na pokład Klubu?
należy sporo wiedzieć o meteorytach by je szukać
Niestety ale z natury człowiek jak sam do czegoś dojdzie, to drugiemu nie pomoże

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano So sty 14, 2012 3:19 am przez technik176, łącznie edytowano 1 raz
-
technik176 - meteoryt
Techniku 176 ,dobrze się bawie, nie mam zamiaru poszerzać poszukiwań przecież wiesz że we wszystkim się myle i z takim na poszukiwania, a czego? Przy pomocy kolegów z forum potrafiłem rozpoznać pagórek który to jest wydmą o i lejki krasowe ,za to jestem wdzięczny że mi pomogli powiedzieć co to jest
- rolnik
- meteorytoman
i z takim na poszukiwania![]()
Niestety taki to nic nie przepuści

Pozdrawiam
-
technik176 - meteoryt
Temat jest dzisiejsza znajdka a na forum nic o znajdkach! Śnieg za oknem, koniec sezonu 2011. W Klubie
zadymione,twarze smutne a tu karnawał.Nie wiem jak jest z przyjęciem do Klubu bo ja tam sprzątam no i
od czasu do czasu coś komuś wypadnie to się i znajdzie.Znajdka trochę czerstwa bo z 13 piątek ale jaka fotogeniczna!
https://picasaweb.google.com/lh/photo/A ... directlink
Karnawał kto tańczy?WJM
zadymione,twarze smutne a tu karnawał.Nie wiem jak jest z przyjęciem do Klubu bo ja tam sprzątam no i
od czasu do czasu coś komuś wypadnie to się i znajdzie.Znajdka trochę czerstwa bo z 13 piątek ale jaka fotogeniczna!
https://picasaweb.google.com/lh/photo/A ... directlink
Karnawał kto tańczy?WJM
Szukaj a znajdziesz! W.J.Makocki
-
WMakocki - meteorytoman
Z zewnątrz ładne ale w środku już nie
pozdr
Z.

pozdr
Z.
Ostatnio edytowano N sty 15, 2012 9:34 am przez Zibi, łącznie edytowano 1 raz
:) Jeśli tylko możesz - tnij (:
Sekcja Meteorytowa PKiM
Sekcja Meteorytowa PKiM
-
Zibi - meteorytoman
To tak mniej więcej jak z niektórymi ale nie martw się,znałem cięższe przypadki i ludzie z tego wychodzili.
Po specach od andezytów,porfirów,gwoździ,butelek,betonu,żelaza w HED,miękkich kwarców itp.trafił się
fachowiec od "ble".Ciekawe co to jest?WJM
Po specach od andezytów,porfirów,gwoździ,butelek,betonu,żelaza w HED,miękkich kwarców itp.trafił się
-
WMakocki - meteorytoman
...trafił się
fachowiec od "ble".Ciekawe co to jest?WJM[/quote]
Mistrzu WJM, le BLÉ, to po francusku zboże - chyba. Czy klub akceptuje to?
fachowiec od "ble".Ciekawe co to jest?WJM[/quote]
Mistrzu WJM, le BLÉ, to po francusku zboże - chyba. Czy klub akceptuje to?

"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie..." - Alchemik, Paulo Coelho
-
lejkers - meteorytoman
WJM napisał(a):...trafił się
lejkers napisał(a):Mistrzu WJM, le BLÉ, to po francusku zboże - chyba. Czy klub akceptuje to?
Moim zdaniem Zibi zwyczajnie zaklął sobie prawie po francusku - dodatkowo robiąc skrót myślowy - wykorzystując określenie pochodzące od przekleństwa "Sacre bleu", nawiązującego do koloru - "Świętej niebieskiej".
Czytając niektóre wypowiedzi forumowiczów mógl mieć chwilę słabości.
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
-
gural100 - meteorytoman
Że osłabiło to rozumiem!Może lepiej niech nie patrzy na następne zdjęcie bo jak przejdzie z prawie francuskiego na chiński będzie kłopot.Mógłby ktoś coś na temat minerałów w regolitowych howardytach bo smutno coś.WJM
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Y ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/7 ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Y ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/7 ... directlink
-
WMakocki - meteorytoman
niestety, moja wiedza na temat howardytów ogranicza się do kojarzenia ich z Westą więc na mnie proszę nie liczyć
ps moja intuicja mówi mi, że to jednak nie to
ps moja intuicja mówi mi, że to jednak nie to

Astronomia i muzyka
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
Panie Jacku nie bądź Pan taki pesymista.Na intuicję to ja żony szukałem i chyba nie muszę pisać jak to się skończyło.
Ja nie wiem w którym miejscu na niebie jest Westa to i nie ma się kogo spytać. Obrazek X100 i poczytać niema kto!
Ale kombinuję tak:Amfiboli nie widać,kwarcu też nie,wygaszanie faliste na minerałach o barwie 2go i 3go rzędu,szok!
zrekrystalizowane pirokseny w plagioklazowym szkliwie,no i piękne kulki szkliwa.Wie Pan co!Podobno te kulki mogą
się tworzyć tylko w odpowiednich warunkach,innych niż resztę brązowego szkliwa.Więc jak mówią powinny być
dwie Westy jedna mniejsza,druga większa .Ciekawe oni tak na intuicję czy sobie wyliczyli.Tak czy siak wychodzi
że by zrobić kulkę musi się towar odparować ,tak na moje oko powyżej 2200 st .To dopiero trzeba dokładać do pieca,
no i pieronem chłodzić w próżni.Bystre te chłopy co robią taki beton.Szacunek!!WJM
Ja nie wiem w którym miejscu na niebie jest Westa to i nie ma się kogo spytać. Obrazek X100 i poczytać niema kto!
Ale kombinuję tak:Amfiboli nie widać,kwarcu też nie,wygaszanie faliste na minerałach o barwie 2go i 3go rzędu,szok!
zrekrystalizowane pirokseny w plagioklazowym szkliwie,no i piękne kulki szkliwa.Wie Pan co!Podobno te kulki mogą
się tworzyć tylko w odpowiednich warunkach,innych niż resztę brązowego szkliwa.Więc jak mówią powinny być
dwie Westy jedna mniejsza,druga większa .Ciekawe oni tak na intuicję czy sobie wyliczyli.Tak czy siak wychodzi
że by zrobić kulkę musi się towar odparować ,tak na moje oko powyżej 2200 st .To dopiero trzeba dokładać do pieca,
no i pieronem chłodzić w próżni.Bystre te chłopy co robią taki beton.Szacunek!!WJM
-
WMakocki - meteorytoman
WMakocki napisał(a):Panie Jacku nie bądź Pan taki pesymista.Na intuicję to ja żony szukałem i chyba nie muszę pisać jak to się skończyło.(...)
Dobrze, żeś się Pan swoją wiedzą nie kierował bo by się mogło na transwestycie skończyć: na zdjęciach wygląda identycznie jak baba....
A, że Jacka intuicja nie zawodzi to widać choćby po stażu jego małżeństwa... Osobiście gdybym miał obstawiać między intuicją Jacka a tym co w pojęciu WM nazywa się "wiedzą" to bez mrugnięcia okiem postawiłbym na Jacka.

-
tin - meteorytoman