Meteoriticon napisał(a):kerlmit napisał(a):
SAU 005 Marsjanski . A jednak skorupa obtopieniowa moze tak wygladac.
Sorry , ale po tej Twojej odpowiedzi Ja bym natychmiast pozbył się Ciebie z Forum !
Taka jest moja opinia i jak na razie tylko moja![]()
Jak można porównywać omański meteoryt pustynny mający pewnie kilka tysięcy lat ( pomijam , że to Mars ) do kamienia znalezionego w Polsce - gdziekolwiek bądź !!!
kerlmit : meteoryt , który pokazałeś jest meteorytem pustynnym , mającym resztki skorupy obtopieniowej , które na tym zdjęciu są niezbyt widoczne ale za to dobrze widać tzw. polewę pustynną , która w wypadku polskich meteorytów lub kamieni nigdy nie występuje i nie wystąpi![]()
![]()
![]()
Panowie proszę Was w imieniu swoim i nie tylkoZanim coś napiszecie to chociaż spróbujcie najpierw sprawdzić w necie , czy się zupełnie nie zbłaźnicie
![]()
Meteoriticon
Podważam Twoja wypowiedz!
A skad ta pewnosc ,ze ten kamien spadl w Polsce moze ,został tu przywleczony ,wiele kamieni znalezionych w Polsce ma zwietrzline .Raz pokazałem kamyk i kenny rozpoznał w nim pustynnego zwietrzlucha ,a kamien znalazlem na polskim polu. Moze kamien sopla spadł w srodowisku gdzie byl narazony na takie warunki jak na pustyni i tu sie jakos znalazł. Z twojej wypowiedzi i twierdzenia o wyrzuceniu mnie z forum wnioskuje, ze jestes mało inteligentny ..kiedys madry czlowiek powiedzial mi ,ze wyrzucic kogos to kazdy glupi potrafi ,ale tylko mądry bedzie probowal znalesc inne rozwiazanie. Rozumiem,ze jak cos jest nie po Twojej mysli ,albo ktos sie ewentualnie myli to odcinasz temu komus glowe.