Ten ujemny LOI w próbie 5 waha się w granicach błędu analizy więc ciężko dyskutować na temat jakie były przyczyny jego powstania. Kolejna kwestia to jak chcesz rozmawiać o tym czym jest dana skała to podstawą klasyfikacji nie jest skład chemiczny a skład mineralny i sposób wykształcenia minerałów.
Skład chemiczny stosuje się w petrografii bardzo rzadko i tylko w przypadku skał wulkanicznych w których nie można wyróżnić poszczególnych składników.
Re: czy to beton
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
- Kenny
- meteorytoman
Dzisiaj otrzymałem analizę wyników z jednego z europejskich instytutów zajmujących się klasyfikacją meteorytów, analiza dotyczyła wyników próbki nr.1 i nr.2. Była przeprowadzona pod kontem chondrytowego pochodzenia skał. Przy takim postawieniu sprawy meteorytowe pochodzenie skał zostało wykluczone, co nie jest dla mnie niespodzianką. Jestem natomiast zaskoczony wyczerpującą i wzbogacającą w wiedze przeprowadzoną analizą. Nie ma tam nawet wzmianki że analizowana materia jest wynikiem działalności człowieka, na pewno jest tworem pochodzenia naturalnego.
Konny temat zamykamy do czasu pojawienia się pewnych naukowych danych na temat komet. Pozdrawiam
Lejkers gdybyś był zainteresowany to będzie ci udostępnione.
Konny temat zamykamy do czasu pojawienia się pewnych naukowych danych na temat komet. Pozdrawiam

- mat
- meteorytoman
mat napisał(a):Dzisiaj otrzymałem analizę wyników z jednego z europejskich instytutów zajmujących się klasyfikacją meteorytów, analiza dotyczyła wyników próbki nr.1 i nr.2. Była przeprowadzona pod kontem chondrytowego pochodzenia skał. Przy takim postawieniu sprawy meteorytowe pochodzenie skał zostało wykluczone, co nie jest dla mnie niespodzianką. Jestem natomiast zaskoczony wyczerpującą i wzbogacającą w wiedze przeprowadzoną analizą. Nie ma tam nawet wzmianki że analizowana materia jest wynikiem działalności człowieka, na pewno jest tworem pochodzenia naturalnego.
Oczywiście, jestem zainteresowany, i z góry bardzo dziękuję za wyniki i za pamięć!
"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie..." - Alchemik, Paulo Coelho
-
lejkers - meteorytoman