Czy to ziemianin

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: Czy to ziemianin

Postprzez tomasir » Wt kwi 14, 2020 1:13 pm

Andrzej napisał(a):-inteligentny człowiek nie zadaje takich pytań, nie znamy się na tyle dobrze, na takie zwierzenia.
Pokazuję na forum istotne szczegóły, ułatwiające początkującemu poszukiwaczowi, rozpoznanie
:rzeczonych: meteorytów.

Ja na razie po tych latach pseudonaukowych badań meteorytów pokazujesz tylko, że wcale Cię żadna nauka nie interesuje. Gdyby interesowała - pokazałbyś choć jeden czy dwa okazy potwierdzone jako meteorytowe, ale nie przez twoje wyimaginowane widzi mi się, ale przez normalną placówkę naukową.

A co do inteligentnych pytań - inteligentne osoby pytają własnie po to by się dowiedzieć prawdy, pozostali udają że wiedzą, bo nawet jeszcze nie wiedzą, że nie wiedzą.
Zapraszam serdecznie.

http://meteoryty.org/
tomasir
meteorytoman

Postprzez kamyk » Wt kwi 14, 2020 2:55 pm

Panie Tomasir .Według Pana ten temat .Czy to ziemianin ? 8) ma jeszcze miejsce na rozciąganie 8) bo jak dla mnie guma dawno pękła 8) Pozdrawiam serdecznie
kamyk
meteorytoman

Postprzez Andrzej » N kwi 19, 2020 4:54 pm

-psełdo naukowych badań meteorytów- nie prowadzę takich badań.
-wcale cię żadna nauka nie interesuje- moje zainteresowanie to petrografia meteorytów księżycowych,
w tym kierunku zdobywam wiedzę przez wiele lat jako meteorytoman. Efekty mojego zainteresowania i zdobytej
wiedzy widoczne są na zdjęciach.
-pokazałbyś choć jeden czy dwa okazy, potwierdzone jako meteorytowe- pokazuję.
Andrzej

Postprzez kamyk » N kwi 19, 2020 6:23 pm

Proszę do działu poniżej .Pan nie pyta ,Pan stwierdza.Pozdrawiam serdecznie
kamyk
meteorytoman

Postprzez mat » N kwi 19, 2020 7:42 pm

Kamyku przeginasz, jesteś tylko jednym z wielu użytkowników tego forum. Jeśli uważasz inaczej to zacznij zwracać każdemu kto tu się wypowiada uwagę w podobny sposób jak to robisz Andrzejowi. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano Pn kwi 20, 2020 3:05 am przez mat, łącznie edytowano 1 raz
mat
meteorytoman

Postprzez kamyk » N kwi 19, 2020 8:30 pm

Z czym przeginam Mat ?Czy to jest dział do pokazywania meteorytów :roll: ? czy pytania, czy to jest meteoryt ? Pozdrawiam serdecznie .
kamyk
meteorytoman

Postprzez Andrzej » Wt kwi 21, 2020 8:59 pm

Kenny- ; gorąca chmura balistyczna ; to stopiony impaktem regolit, wyrzucony w przestrzeń
w postaci mgiełki drobnych kulek, które powoli stygnąc spadają na powierzchnię
np. księżyca, tworząc formy kuliste zwykle nie jednorodne o teksturze fluidalnej, z licznymi
wrostkami okruchów minerałów lub skał, które są widoczne na zdjęciach.
Podobne zjawisko występuje w warunkach ziemskich, z chmury pary wodnej po schłodzeniu
powstają krople deszczu lub gradu.
PS. na zdjęciach pokazuję to, co naukowcy zbadali i potwierdzili.
Andrzej

Postprzez Kenny » Śr kwi 22, 2020 6:08 am

Mylisz pojęcia oraz kolejny popis ignorancji.
Tyle w temacie.
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez Andrzej » Śr kwi 22, 2020 12:39 pm

- a twoim zdaniem ;co to jest chmura balistyczna; jeżeli mylę pojęcia to mnie popraw,
i powal na kolana swoją wiedzą. Takie zdawkowe wypowiedzi stały się normą na tym forum.
Oczekuję rzetelnej wypowiedzi na ten temat.
Andrzej

Postprzez Kenny » Cz kwi 23, 2020 6:08 am

Nie ma czegoś takiego jak chmura balistyczna (balistyka https://pl.wikipedia.org/wiki/Balistyka będziesz strzelał chmurą?). Jest chmura gorejąca (rozumiana jako słup pyłu, kamieni, stopionego materiału wyrzuconego w wyniku kolizji w odróżnieniu od chmury piroklastycznej będącej efektem działalności wulkanicznej i nazywanej często tak samo) a osady z niej powstałe to suevit .
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?