Cracks

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Cracks

Postprzez WMakocki » So sty 22, 2011 5:56 pm

Witam!Ja też szukam od wiosny tyle,że od 1976.Jeśli chodzi o bazalty ze skorupką to podnoszę tylko te z popękaną
skorupą ba jak prawie wszyscy wiedzą dużo meteorytów ma takie spękania.Bez wnikania skąd się tam wzięły,
patrzymy do środka kamienia i szukamy cokolwiek co przypomina meteoryt.No i tu już jest pod górkę.Powierzchnia
to tak pośrodku pomiędzy pustynnym a antarktycznym-JEST.Impaktowe spękanie matriksu -JEST.Minerały niby się
zgadzają,nawet te słabo przyciągające magnes metaliczne ziarna podobne są do chromitu,ilmenitu z odrobiną Fe.
Całość przypomina bazalt tyle,że tutaj kończy się rola huntera a powinna zacząć praca w laboratorium.
Jak trudno jest rozpoznać achondryt, który dawno pozbył się obtopienia to druga historia.Około 20 lat temu podniosłem
bazalt,który,jako,że nie był podobny do ziemskich piroksenitów próbowałem zrobić z niego Nakhlit.Nic się nie zgadzało. Upłynęło wiele lat.W 2004 pojawił się MIL 03346 ,wszystko pasowało z wyjątkiem obecności oliwinu.
W MIL miało go nie być,ale jest..Sumując wszystkie dane dla MIL 03346 są one podobne do kamienia na Fot:
http://picasaweb.google.com/WMakocki/Me ... directlink
.
Szukaj a znajdziesz! W.J.Makocki
WMakocki
meteorytoman

Powrót do czy to jest to?