Andrzej napisał(a):Witam, poczatkujący łowca powinien mieć kilka dobrych fot., które będą pomocne przy i.d. swojego znaleziska, powinny przedstawiać wygląd zewnętrzny i budowę wewnętrzną meteorytu. Z istotnymi szczegółami, które ułatwiają rozpoznanie. Ta technika pozwala uniknąć kosztownych badań, rozczarowań, takich okazów i wypowiedzi jak na forum. Nie nalezy porównywać wyglądem met. afrykańskich z europejskimi. Życzę udanych łowów
Andrzej
ps. Dziękuję Kennemu za fachowe rozpoznanie brekcji.
Co do tej techniki to może i masz racje lecz mi się wydaje że to już się stała rutyna ze wszystko ziemianie. Nie w każdym przypadku jest ta technika dobra bo jesli na zdjęciu nie dostrzega się cech ziemskich to raczej nie powinno dyskwalifikować kamyka tym bardziej jesli sie nie ma wystarczającej wiedzy w dziedzinie lunarów
bo mi sie wydaje że dyskw. kamienia dlatego ze wygląda jak lunar nie jest dobrą metodą rozpoznania..
Bardziej taki ktoś sie kieruje tym że ja nie mogłem go znaleźć lecz nawet nie wie w jakich okolicznosciach został znaleziony bo to zmienia troszeczke pogląd na to wszystko.