W spadku po dziadku

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

W spadku po dziadku

Postprzez furgi3 » Pt mar 25, 2011 9:53 pm

Dobry wieczór, mam pytanie, czy to moze być meteoryt? Ten kamień dziadek dał ojcu a ojciec mi, dziadek mówił ze spadł z nieba. Dziadek dużo pił ale kto to moze na prawde wiedzieć????? Ojciec też lubił sobie strzelić i jak sie nawalił to mówił ze coś sie w nim pokazuje, czy rusza czy jakoś tak? Oj kamień jak kamień magnes przyciąga i cholernie ciężki ale ja tam wiem? zdjęcie w załączniku. słabe moze bo u nas nikt aparatu nie ma a sąsiada słabe zdjęcia robi jak badzie trzeba to do miasta do fotografa sie podjedzie i sie machnie lepsze. pozdrawiam
Załączniki
x.odg
x
(83.4 KiB) Pobrane 269 razy
furgi3
meteor

Re: W spadku po dziadku

Postprzez tribal216 » Pt mar 25, 2011 10:13 pm

tylko mnie sie nie pokazuje obrazek czy ogolnie cos z nim jest nie tak ?
..... a skad jestes? bo moze mieszkasz blisko kogos kto moglby na niego zerknac :)
tribal216
meteorytoman

Postprzez furgi3 » Pt mar 25, 2011 11:40 pm

Ja worda nie mam i to jest w programie open office jakims, aparat jest w jednym miejscu u sasiada a internet 20 km dalej ale jak sie nie wyswietla to pojade jutro i zrobie jeszcze raz
furgi3
meteor

Postprzez filip » So mar 26, 2011 1:43 am

Witam!
To zrób.
Pozdrawiam Filip
filip
filip
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » So mar 26, 2011 4:40 pm

wyciągnąłem obrazek z dokumentu, ale chyba proporcje boków były zaburzone? sprowadziłem do kwadratu i tak to wygląda:
Obrazek
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » So mar 26, 2011 4:42 pm

Przydałoby się większe i lepszej jakości zdjęcie, bo wygląda intrygująco :)
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez tribal216 » So mar 26, 2011 5:11 pm

nooooooooo :D a dziadek mowil skad go ma ?
tribal216
meteorytoman

Postprzez furgi3 » So mar 26, 2011 7:07 pm

Witam a raczej Szczęść Boże, zapomniałem nadmienić że jestem wikariuszem w małej parafii w Lubuskim a jakość to jak ja mogę lepszą zrobić, ja tak sie na technice nie znam bardzo...
furgi3
meteor

Postprzez gural100 » So mar 26, 2011 8:39 pm

furgi3 napisał(a):Dobry wieczór, mam pytanie, czy to moze być meteoryt? Ten kamień dziadek dał ojcu a ojciec mi, dziadek mówił ze spadł z nieba. Dziadek dużo pił ale kto to moze na prawde wiedzieć????? Ojciec też lubił sobie strzelić i jak sie nawalił to mówił ze coś sie w nim pokazuje, czy rusza czy jakoś tak? Oj kamień jak kamień magnes przyciąga i cholernie ciężki ale ja tam wiem? zdjęcie w załączniku. słabe moze bo u nas nikt aparatu nie ma a sąsiada słabe zdjęcia robi jak badzie trzeba to do miasta do fotografa sie podjedzie i sie machnie lepsze. pozdrawiam

Witam a raczej Szczęść Boże, zapomniałem nadmienić że jestem wikariuszem w małej parafii w Lubuskim a jakość to jak ja mogę lepszą zrobić, ja tak sie na technice nie znam bardzo...

Witaj kimkolwiek jesteś. Coś mi tu nie pasuje ale może się mylę.... W każdym badź razie wykształcony człowiek, jakim powinien być wikariusz, raczej ma Boga-tsze słownictwo.
Pozdrawiam
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
gural100
meteorytoman

Postprzez tribal216 » So mar 26, 2011 9:17 pm

furgi3 napisał(a): a jakość to jak ja mogę lepszą zrobić, ja tak sie na technice nie znam bardzo...

no wystarczy ze miejsce robienia zdjec bedzie dobrze naslonecznione czy naświetlone. sfotografuj kamyk ze wszyskich stron, w tym zrob pare zdjec ze zblizeniem tak zeby zdjecia byly ostre i wyrażne :)
tribal216
meteorytoman

Postprzez furgi3 » So mar 26, 2011 9:23 pm

Taki ze mnie wikary jak z koziej dupy trąbka, albo jak z was znawcy meteorytów, no tego zdjęcia nie rozpoznać? LUUUDZIE!!! :D
furgi3
meteor

Postprzez furgi3 » So mar 26, 2011 9:25 pm

Pan Drążkowski mysle ze sie domyslił hihi. :twisted:
furgi3
meteor

Postprzez furgi3 » So mar 26, 2011 9:27 pm

Nie długo primaprilis taki żarcik na początek a kamyki jakies tam ciekawe mam ale nie pokaże na forum, moze wybranym na privie, bo tu większość przydupasów nie ma pojęcia o meteorytach za wyjątkiem moze 2, 3 wyjadaczy :twisted:
furgi3
meteor

Postprzez sopel » So mar 26, 2011 9:34 pm

witam
pewnie że się nie znam ale próbuje ,za to lubię ich szukać ,bo mam taką możliwość i obym się o nich uczył jak najdłużej
sopel
meteorytoman

Postprzez gural100 » So mar 26, 2011 10:10 pm

Zwykły trol........Znudzony szczeniak........beznadziejny przypadek.........żwirek,
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
gural100
meteorytoman

Następna strona

Powrót do czy to jest to?