Idąc drogą, która nie była i nie jest łatwa do przebycia pieszo, ponieważ są koleiny po ciągnikach, mijałem spoglądając pod nogi by nie skręcić stóp a dojść na zaplanowane pole, gdy minąłem kamienie usypane przez ręce ludzkie wyszedłem na drogę gdzie nie ma kamieni ku mojemu wzroku, zobaczyłem kamień, chodzę tam dość często, bo mamy nie daleko pole, nigdy nie widziałem takiego kamienia i nigdzie nie spotkam, przyjrzałem się temu kamieniowi pod mikroskopem, co zobaczyłem na nim, czarną skorupę, oraz prześwitujące na żółto tak jak by chondryty, widać też spękania, oraz jest cięższy od zwykłych kamieni, które spotykam, na co dzień u siebie, nie twierdzę, że jest to meteoryt, ale sprawdzałem już przez dwa dni porównując, że swoimi meteorytami, jakie mam w kolekcji no i z książki Meteoryty Oblicza Gości z Kosmosu, wszystko by się zgadzało, co do meteorytu, tylko tyle, że nie przyciąga magnesu, raczej zaliczyłbym go do meteorytów kamiennych, chociaż nie mam 100% pewności, że ten kamień to meteoryt. Umieszczam zdjęcie tego kamienia sami zobaczcie i napiszcie, co myślicie o tym znalezionym kamieniu, zdjęcie wykonane z dala mikroskopem DO.

Uploaded with ImageShack.us