czy to jest to ?

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

czy to jest to ?

Postprzez pumba » Pt lut 07, 2014 2:35 am

Kamień nie jest magnetyczny .Kosmita czy ziemniak ?ObrazekObrazekObrazekObrazek
pumba
meteorytoman

Re: czy to jest to ?

Postprzez kamyk » Pt lut 07, 2014 12:35 pm

Kosmita.Ale nie wiem dlaczego ,tak sądze :wink: przepraszam .Pozdrawiam serdecznie
kamyk
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pt lut 07, 2014 11:02 pm

klasyczne gabro :) pozdro.
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez pumba » So lut 08, 2014 12:19 am

Kenny liczyłem na Ciebie a tu takie byki choć z drugiej strony nie dziwię się Tobie bo jak wiele osób dręczy Ciebie o fachową pomoc w temacie to i ja bym chyba dawał takie odpowiedzi a mianowicie na odczepienie się mówiąc grzecznie .
pumba
meteorytoman

Postprzez Kenny » N lut 09, 2014 10:14 am

Piszę co widzę. Nie będę wymyślał niestworzonych teorii bo komuś się moja odpowiedź nie podoba.
Skała składająca się w większości z plagioklazów i amfiboli, melanokratyczna, bez zawartości kwarcu to na 90% klasa gabra i bazaltu więc o czym tu dyskutować?
Z racji wielkokrystaliczności skały wiadomo że krystalizowała głęboko pod powierzchnią gleby a więc zaliczana do skał głębinowych. Z pośród meteorytów odpowiednikiem tej grupy skal są diogenity ale osobiście nie spotkałem się aby którykolwiek miał tak ładnie wykształcone i nie zszokowane kryształy.

Jak ktoś pokazuje kiełbasę to na pytanie "co to jest?" oczekujesz odpowiedzi świnia?

Ps zmien hosting zdjęć bo te działają jedynie na jednym kompie do którego mam dostęp...

Pozdro.
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez pumba » So lut 15, 2014 8:07 pm

Obrazek
pumba
meteorytoman

Powrót do czy to jest to?