Proszę o informacje
Witam jak w temacie czy mogą te kawałeczki być ze skrupy topieniowej jakiegoś meteorytu proszę wybaczyć za tak mizerne zdjęcia

- lala551
- meteorytoman
Re: Proszę o informacje

A ,że mam poczucie humoru to....znalałem TO!

Supernova Boy
-
kerlmit - meteorytoman
Ok nie ma problemu
a co do meteorytów to czy one dostają różnego rodzaju nalot ? czy mogą u nas mocno zwietrzeć ??

- lala551
- meteorytoman
lala551 napisał(a):Ok nie ma problemua co do meteorytów to czy one dostają różnego rodzaju nalot ? czy mogą u nas mocno zwietrzeć ??
Po pierwsze, Kerlmit chciał przede wszystkim zwrócić uwagę na to, ze na zdjęciu widać panele a nie kamienie

Po drugie, odpowiedź na powyższe pytanie nie jest prosta - zależy od typu meteorytu i warunków, w jakich się znalazł. Poza tym dochodzi czynnik czasu - im dłużej gość z kosmosu u nas przebywa, tym bardziej ulega metamorfozie
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
O dzięki za dokładną odpowiedz a jeśli kamień ma na zewnątrz widoczne wrostki metalu to czy może być meteorytem
- lala551
- meteorytoman
lala551 napisał(a):O dzięki za dokładną odpowiedz a jeśli kamień ma na zewnątrz widoczne wrostki metalu to czy może być meteorytem
Lalla, może niepotrzebna uwaga, ale mam wrażenie, że trudno być pewnym czy naprawdę to co nazywasz metalem, jest nim rzeczywiście? Może są to błyszczące metalicznie siarczki, albo jakieś łyszczyki? Jak masz wątpliwości, to sprawdź to jakimś wykrywaczem metalu - swego czasu polecałem podręczny domowy wykrywacz (elektryce najczęściej mają go), a on jednoznacznie "powie", czy to co się świeci to jest metal. Owocnych łowów!!!
"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie..." - Alchemik, Paulo Coelho
-
lejkers - meteorytoman