Założyłem taki wątek ponieważ chciałbym się w pewnym sensie pożegnać z działem „czy to jest to”

Chcę przez to powiedzieć, że nie będę już tutaj wrzucał niepewnych kamieni a najwyżej się pochwalę jak znajdę prawdziwy meteoryt, do którego nie będzie wątpliwości.
Przyznaję, że ostatnio sprawy zaszły trochę za daleko … otarłem się o „lunara”, który początkowo nawet dla eksperckiego oka miał szanse … ale po przecięciu przyszło rozczarowanie bo zamiast ładnego skalenia ukazała się skała metamorficzna.
Liczyłem na sukces a tak naprawdę czuję, że choć wiedza rośnie to nie ma efektów i można powiedzieć, że trochę stoję w miejscu.
Dlatego dojrzałem do decyzji aby wszystkie wątpliwe kamyki, nawet jeśli są starymi zwietrzałymi trudnymi do rozpoznania meteorytami, zostawić po prostu w spokoju.
Zaoszczędzony czas przeznaczę za to na intensywniejsze poszukiwania w terenie.
Mój post w tym dziale może będzie też przykładem dla innych kolegów, że czasem przychodzi czas refleksji i trzeba być otwartym na zmiany

Pozdrawiam,
Tomek
PS.: W weekend zapowiada się rewelacyjna pogoda do poszukiwać. Ja niestety jestem chory i trudno mi się wyleczyć, ale może wyskoczę chociaż na chwilę gdzieś w okolicach elipsy pułtuskiej