Wielcy znawcy i eksperci z towarzystwa wzajemnej adoracji ,jakie tu sie wydaje byc

....zapominacie ,ze dające tu posty osoby nie siedzą kupę lat w tym temacie i nie wiedza jak się nazywają poszczególne zjawiska na meteorytach.....
A niby jak mam obrazowo wytlumaczyc o co mi chodzi jak nie znam pojęć ?? Na wklejonych zdjeciach lytwiej pokazac o co chodzi . To chyba oczywiste.
Pokazalem ten kamien jednemu ''amatorowi'' z USA 'jakis' Korotev tylko 40 lat bada lunary ..i odziwo nie ma rentegana ani spektometru w oczach tak jak wy ...i poprosil o szlif....a tu nikt
...i drugiemu, tez ''amator'' z Niemiec jakas tam uczelnia ,nic nieznacząca z Monachium no i wyobraźcie sobie,ze tez chcial zobaczyc szlif ...a tu nikt
... a tu wystarczy ,ze panowie oceniając po zewnętrznym wyglądzie i przytakujac sobie nawzajem stwierdzaja ,ze dla nich to wstyd i hańba umieszczajac ten kamien . W dziele,gdzie 99,99% to i tak ziemniaki ...no paranoja jakas?.
Fotki będę wklejał czy wam się podoba czy nie .Bo niektórym pomagają ,przynajmniej stwierdzić ,ze to co widze jest tylko moja wyobraznia albo faktem.
Nie wiem co was boli,ze ludzie chca sie dowiedziec czegokolwiek,no gdyby nikt nie umiescil tu ziemniakow ...to ile by bylo postow? A ile osob rozpoczyna przygodę z tym forum wlasnie od tego dzialu?
Teraz zapytam co wniosły wasze pro wywody ???? Odp. 0 . Slownie zero !!! Nic !!
A jeden z wymienionych wczesniej zagranicznych ''amatorow'' napisal,ze te biale zyly moga byc wtorne i wcele nie skreslaja tego kamienia i na pierwszy rzut oka kolor i charakterystyka przypomina mu lunaity troktolitowe ..minimalne szanse na meteoryt no ale na oko to nic nie powie ,poniewaz kazdy lunar jest z wygladu inny.(no chyba,ze ten sam spadek).
A tu proszę ewenement na skale światowa ,nie trzeba wysylac zdjec szlifu ani probek . ze by stwierdzić co to.