Witam ! Znalazlem kamyk, dosyc magnetyczny . Zwróćcie uwagę na nieoszlifowana piętkę . Potem na te błyszczące drobinki ? Co prawda takiego meteorytu nie widziałem. Ale dla mnie,kamień ciekawy,ktory pewnie okaze sie jakims granitem ..no co ?Geologia się kłania. Oto fotki:
Granitem na pewno się nie okaże Co do samego kamienia to zrób zdjęcie prostopadle do powierzchni żeby było widac minerały skałotwórcze tu skupiłeś się na metalicznych wrostkach przez co sama budowa skały jest nieczytelna. Bardziej jak bazalt coś z mikrogabra bym obstawiał.. ale kamień za iste ciekawy i nie będzie go łatwo zidentyfikowac.
kamyk napisał(a):Gmerając tym kamykiem pod światłem ,widać jakąś różnicę w odbiciu światła pomiędzy ta skorupka a wnętrzem kamyka? Pozdrawiam serdecznie
Kamyku. Właśnie tylko widać na tej piętce na ,którą prosilem zeby zwrocic uwage...przy cieciu naturalnie wyszlo...taka prawdopodobnie zwietrzlina .
kurcze ...pierwsza z czterych ostatnich fotek (na sucho) i ta część (3 fotki na mokro )to wlasnie jest szlif i jest wypolerowany prawie na gładź... Ale dziękuje bardzo..wazne,ze kierunek wiadomy.