Dosyć ciężki. gęstości nie sprawdzę bo nie mam wagi kuchennej
reaguje na niego magnes neodymowy i ferro i to całkiem ładnie .
pod lupą widać zielonkawe kamienie.
jest jakaś skorupka ale jakiego pochodzenia to nie wiem

tulek16 napisał(a):czyli co typowy ziemniak:) powiem tak ten mój kamień jest podobny do kilku meteorytów jednocześnie jest podobny do ziemniaków.
tomasir napisał(a):.... bo doszło do tego, że merytoryczność forum jest na poziomie ok 0.
kerlmit napisał(a):tomasir napisał(a):.... bo doszło do tego, że merytoryczność forum jest na poziomie ok 0.
''Zapomniał wół'' ...Pewnie w początkowej fazie zainteresowania meteorytami znosiłeś do domu pelno ziemniakow i porownywales do metkow w necie. Tak jak każdy zresztą. I to jest najlepsza nauka. To nie ty czasem dales na onecie czy wp.pl jakis odpad hutniczy, zielony pokryty szkliwem?
Dzialy tego typu na forach sa identyczne na calym swiecie . Zobacz francuskie ,amerykańskie albo rosyjskie .Dokładnie to samo.
Wracajac do kamienia to faktycznie ,nie jest podobny do tych kamieni co pokazal tulek...ale jest podobny do eukrytow.
kerlmit napisał(a):no nie jest piaslem wyzej
kerlmit napisał(a):Wracajac do kamienia to faktycznie ,nie jest podobny do tych kamieni co pokazal tulek...ale jest podobny do eukrytow.
tulek16 napisał(a):tam nie ma żadnego żelaza to jest szare tylko że wyszlifowanie daje połysk tzn odbija światło