dla meteorytowych numizmatyków

Moderator: webimage

dla meteorytowych numizmatyków

Postprzez Jacek Drążkowski » Śr gru 16, 2015 8:07 am

Jak ktoś lubi meteoryty ale i kolekcjonuje monety, nie może przejść obojętnie obok tej oferty ;)

https://www.skarbnicanarodowa.pl/meteor ... n_meteoryt
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Re: dla meteorytowych numizmatyków

Postprzez pulmetek » Śr gru 16, 2015 10:41 am

"Ze względu na duże zainteresowanie wśród Kolekcjonerów, moneta została niezwłocznie wyprzedana u oficjalnego dystrybutora bezpośrednio po emisji. Dla Klientów Skarbnicy Narodowej udało się pozyskać ostatnie 100 egzemplarzy."

Szkoda, że nie została wyprzedana przed emisją. Nie musielibyśmy czytać takich farmazonów. Producentowi - Skarbnicy Narodowej udało się pozyskać od samej siebie "ostatnie 100 egzemplarzy". Brawo!!! To się nazywa zaradność! Jak za starych czasów komunizmu, gdy pracownicy wynosili z zakładu sporą część produkcji.

No to mamy wielkie szczęście i niepowtarzalną okazję kupienia tego wyrobu.
Celowo nie używam słowa numizmat - choć może rzeczywiście to coś nim jest - bo firma, która to klepie, nie ma dobrej marki. Negatywne opinie słyszałem o jakości wyrobów i o sposobie dystrybucji. Większość wyrobów ma prymitywną szatę graficzną "na jedno kopyto". Kiedyś myślałem, że to Mennica Polska tak zeszła na psy, ale okazało się, że to zupełnie inna firma.
Prawdopodobnie żadnej z dotychczas zrobionych monet z o tematyce meteorytowej nie wybito w żadnej z państwowych mennic, więc jakościowo są podobne. Różnią się cenami i tym, co mnie najbardziej zirytowało - sposobem dystrybucji.
Sama cena jest bardzo wysoka, szczególnie że wklejony meteoryt nie jest obserwowanym spadkiem ani rzadkim typem o niskim lub średnim TKW.
Lepszy groszek w garści niż bolid nad dachem.
pulmetek
meteorytoman

Powrót do Ciekawostki, anegdoty...