Brenham vel Ahumada

Moderator: webimage

Brenham vel Ahumada

Postprzez Meteoriticon » Pt wrz 14, 2007 5:42 pm

I znowu ciekawostka na Allegro - najpierw ten meteoryt był nazwany
" Ahumada " , a teraz nazwa została zmieniona na " Brenham " - tyle , że nie miałem zupełnie pojęcia , że Brenhamy i Krater Haviland znajduje się w Meksyku :shock:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=242891070
Pozdrawiam !
Tomek
Meteoriticon
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Pt wrz 14, 2007 5:58 pm

no, no, 60 zł za gram? nieźle :lol:
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez Meteoriticon » Pt wrz 14, 2007 6:17 pm

Wcale bym się nie zdziwił , gdyby się jutro okazało że jest to Brahin , bo na zdjęciu wszystko może ładnie wyglądać , a cena jest rzeczywiście dla " amatora" mocnych wrażeń :D
Tomek
Meteoriticon
meteorytoman

Postprzez meteoryty-kamada » Pt wrz 14, 2007 7:23 pm

Witam. Nie wiem czemu sprzedający dał nazwę Ahumada. W każdym razie dzięki mojej skromnej interwencji nazwa została zmieniona :wink: Wiem na 100% że to fragment płytki Brenhama, ponieważ dokładnie ten fragment sprzedałem kilka miesięcy temu. Nie pamiętam czy tej osobie co teraz go wystawia czy komuś innemu. W każdym razie jest to fragment z większej płytki Brenhama który mi się był pękł :? niestety podczas konserwacji i polerowania :wink: Myślę że sprzedający nie chciał nikogo świadomie oszukać, raczej to ktoś mu nagadał jakichś głupot że to Ahumada :D To tyle wyjaśnień :)

Jacku nie 60zł a 41zł za gram :wink: Jak ja ją sprzedawałem to ważyła ponad 10 gram, widocznie się co nieco odkruszyło :D
meteoryty-kamada
meteorytoman

Postprzez Meteoriticon » Pt wrz 14, 2007 7:27 pm

W sumie nie chodziło mi o to , że facet się pomylił co do Ahumady , ale jak zmienił nazwę , to mógł się pokusić o to , żeby też zmienić opis , bo jak ktoś się zbytnio nie orientuje w temacie , to pomyśli , że Stan Kansas jest w Meksyku :D:D
Tomek
Meteoriticon
meteorytoman

Powrót do Ciekawostki, anegdoty...