setka wybuchów na Księżycu spowodowana spadkami meteorytów
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
większość i tak by nie spadła z powodu atmosfery - zwłaszcza te lodowe 

Astronomia i muzyka
-
Ciekawostką jest, że mały meteoroid o średnicy zaledwie kilku centymetrów uderzając w Łysego wybija krater o średnicy nawet 3 metrów i głebokości kilkudziesięciu centymetrów!
Poważne niebezpieczeństwo dla astronautów szczególnie, że znów się tam wybierają
Poważne niebezpieczeństwo dla astronautów szczególnie, że znów się tam wybierają

- Nikodem
- meteorytoman
Przepraszam, ale prośba nie może być zrealizowana, bo ten kawałek za dużo "waży"
- ponad 2 MB, a ja już co miesiąc dostaję ostrzeżenia, że zbliżam się do limitu transferu na wykupionym koncie.
Proszę umieścić plik w jakimś darmowym serwisie (jak czynią to inni), a tu podać odnośnik do pliku lub wstawić jego podgląd.

- ponad 2 MB, a ja już co miesiąc dostaję ostrzeżenia, że zbliżam się do limitu transferu na wykupionym koncie.
Proszę umieścić plik w jakimś darmowym serwisie (jak czynią to inni), a tu podać odnośnik do pliku lub wstawić jego podgląd.
Astronomia i muzyka
-
empiryk* napisał(a):mam "na składzie " bryłkę scementowanego pyłu księżycowego
której zdjęcie udostępniłem przed chwilą Panu Drążkowskiemu
wraz z prośbą o przedstawienie na forum .
Z całym szacunkiem, ale chyba prościej poświęcić 2 min i samemu załadować zdjęcie na którykolwiek z darmowych serwisów, a nie za każdym razem truć d..ę administratorowi.
By nie było, że się czepiam to oto przykładowe serwisy takie:
http://imageshack.us/
http://www.fotosik.pl/
http://www.google.com/search?hl=pl&client=opera&rls=pl&hs=TKQ&q=hosting+zdj%C4%99%C4%87&btnG=Szukaj&lr=
- tomasir
- meteorytoman
Kompletnie nie rozumiemy się ale może treść pomieszczona na fps
Rozjaśni co nieco niektórym ( może wszystkim ? ) :
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... hp?t=40729
ostrzeżenie od India :
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... hp?t=15370
Powyższy tekst należy czytać
ZE ZROZUMIENIEM .
Rozjaśni co nieco niektórym ( może wszystkim ? ) :
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... hp?t=40729
ostrzeżenie od India :
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... hp?t=15370
Powyższy tekst należy czytać
ZE ZROZUMIENIEM .
- empiryk*
no ! coś nie wyszło jak chciałbym ale przecież nie może być coś tak
kompletnie schrzanione by nie można byłoby tego poprawić.
Oto ten tekst :
PostWysłany: Sob Sie 20, 2005 11:47 Temat postu: OSTRZEŻENIE ! - zanim coś napiszesz- koniecznie przeczytaj.
Odpowiedz z cytatem
Witam.
W związku z wypadkami, ktore zaszły w środowisku kolekcjonerskim w ciągu ostatnich kilku miesięcy - czuję sie zobowiązana uprzedzic kazdego z Was.
Zanim wstawicie jakikolwiek przedmiot - bardzo proszę o zastanowienie nad zmianą własnego nicku! Zawsze - róbcie to - gdy jest on powszechnie znany! Oraz bezwzględnie - zawsze gdy identycznym nikiem posługujecie się na allegro!
Ostatnie bezczelne kradzierze i próby włamań do kolekcjonerów ( równiez do wystawiających tu swoje zbiory) - wymusiły jak zauważyliście blokadę działu Kolekcje. Dziś można tu wejść wyłacznie po zalogowaniu się.
Niestety nadal żyjemy w kraju, w którym strach pochwalić się czymkolwiek. Bowiem - gdy ktos pokaże zbyt dużo, i zbyt atrakcyjnych eksponatów staje się celem. Celem- dla tych ze srodowiska, którzy zamiast zająć się soba żerują na dorobku innych kolekcjonerów.
Szanowni Panstwo. Oprócz bardzo przychylnych nam ludzi w srodowisku- są tez złodzieje, chcacy dorobić sie kosztem Waszych zbiorów. dlatego zwracajcie uwage- z kim korespondujecie, komu wysyłacie eksponaty, z kim sie wymieniacie. Wasz adres- można bez problemu ustalić poprzez alegro. Dlatego- kazdy z Was zanim- pochwali sie swoimi pieknymi zbiorami...Koniecznie niech pomysli o zmienie nicku.
Ostatnie zdarzenienia- wskazuja bezposrednio na to, że paru sukinsynow monitoruje to forum, ustala dane wystawiajacyhc , a potem próbuje włamac sie do nich.Są przypadki dokonanych kradziezy z włamaniem. Były równiez przypadki- wymuszeń rozbojniczych po dokonanej kradzierzy ( oddam ci zbiory-za tyle i tyle).
Pamietajcie- mieszkacie w Polsce. I trzy razy zatrzyjcie za soba slady nim pokażecie ładną rzecz! Nie jest -to zaden przytyk do tego forum - ale informacja o naszym, środowiskowym piekiełku.
Na zakończenie- Ten dział- jest piekną wizytówka tego portalu. Chciałabym aby było tak nadal. Toteż, jeżeli ktoś się obawia ( a takich jest wielu, na co wskazuje ostatnia mala aktywnośc) -prosze by- ewentualne zbiory wstawial całkiem anonimowo ( nowy nieznany nick) Również- jest mozliwosc abyście w wyjatkowych sytuacjach- przyslali fotki do mnie. Ja moge je wstawić za Was.
Pozdrawiam. India
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kompletnie schrzanione by nie można byłoby tego poprawić.
Oto ten tekst :
PostWysłany: Sob Sie 20, 2005 11:47 Temat postu: OSTRZEŻENIE ! - zanim coś napiszesz- koniecznie przeczytaj.
Odpowiedz z cytatem
Witam.
W związku z wypadkami, ktore zaszły w środowisku kolekcjonerskim w ciągu ostatnich kilku miesięcy - czuję sie zobowiązana uprzedzic kazdego z Was.
Zanim wstawicie jakikolwiek przedmiot - bardzo proszę o zastanowienie nad zmianą własnego nicku! Zawsze - róbcie to - gdy jest on powszechnie znany! Oraz bezwzględnie - zawsze gdy identycznym nikiem posługujecie się na allegro!
Ostatnie bezczelne kradzierze i próby włamań do kolekcjonerów ( równiez do wystawiających tu swoje zbiory) - wymusiły jak zauważyliście blokadę działu Kolekcje. Dziś można tu wejść wyłacznie po zalogowaniu się.
Niestety nadal żyjemy w kraju, w którym strach pochwalić się czymkolwiek. Bowiem - gdy ktos pokaże zbyt dużo, i zbyt atrakcyjnych eksponatów staje się celem. Celem- dla tych ze srodowiska, którzy zamiast zająć się soba żerują na dorobku innych kolekcjonerów.
Szanowni Panstwo. Oprócz bardzo przychylnych nam ludzi w srodowisku- są tez złodzieje, chcacy dorobić sie kosztem Waszych zbiorów. dlatego zwracajcie uwage- z kim korespondujecie, komu wysyłacie eksponaty, z kim sie wymieniacie. Wasz adres- można bez problemu ustalić poprzez alegro. Dlatego- kazdy z Was zanim- pochwali sie swoimi pieknymi zbiorami...Koniecznie niech pomysli o zmienie nicku.
Ostatnie zdarzenienia- wskazuja bezposrednio na to, że paru sukinsynow monitoruje to forum, ustala dane wystawiajacyhc , a potem próbuje włamac sie do nich.Są przypadki dokonanych kradziezy z włamaniem. Były równiez przypadki- wymuszeń rozbojniczych po dokonanej kradzierzy ( oddam ci zbiory-za tyle i tyle).
Pamietajcie- mieszkacie w Polsce. I trzy razy zatrzyjcie za soba slady nim pokażecie ładną rzecz! Nie jest -to zaden przytyk do tego forum - ale informacja o naszym, środowiskowym piekiełku.
Na zakończenie- Ten dział- jest piekną wizytówka tego portalu. Chciałabym aby było tak nadal. Toteż, jeżeli ktoś się obawia ( a takich jest wielu, na co wskazuje ostatnia mala aktywnośc) -prosze by- ewentualne zbiory wstawial całkiem anonimowo ( nowy nieznany nick) Również- jest mozliwosc abyście w wyjatkowych sytuacjach- przyslali fotki do mnie. Ja moge je wstawić za Was.
Pozdrawiam. India
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
- empiryk*
hehe a jak Ci powiem że namierzenie skąd piszesz zajęło mi 5min mimo iż nie potrzebne były do tego żadne wyrafinowane metody to jak to sie ma to uprzykrzania życia ludziom ze względu na manie prześladowczą??
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
- Kenny
- meteorytoman
Kenny , co Ty robiłeś przez te 5 minut ????
Przecież widać że empiryk nadaje z "Drogi Mlecznej"
czas ustalania max. 5 sek
Kenny ale mnie stresujesz
Romulus
P.S. sorry że nie bardzo w temacie , ale...... nie mogłem się oprzeć

Przecież widać że empiryk nadaje z "Drogi Mlecznej"

czas ustalania max. 5 sek

Kenny ale mnie stresujesz

Romulus
P.S. sorry że nie bardzo w temacie , ale...... nie mogłem się oprzeć

-
Romulus - meteorytoman
hehehe światło padało mi w monitor i nie widziałem napisu... musiałem poczekać aż się słońce przesunie... bo leniwy strasznie jestem
btw jak sie miewa wizja kwasu?:)

btw jak sie miewa wizja kwasu?:)
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
- Kenny
- meteorytoman
no , jak widzę , znalazłeś coś godnego zainteresowania na tyle by zadać
sobie trud dokonania jakichś ustaleń . Znaczy warto było się starać .
A co ma być z ta wizją kwasu ?
To było do mnie ?.........Bo..................?...............................Jeżeli
chcecie sobie pogaworzyć to nie musicie czekać na mój post .
Jeżeli jest prawdą to do czego sie przyznałeś to ..?... zdajesz sobie
na pewno sprawę o obowiązujących w tym zakresie zasadach .
sobie trud dokonania jakichś ustaleń . Znaczy warto było się starać .
A co ma być z ta wizją kwasu ?
To było do mnie ?.........Bo..................?...............................Jeżeli
chcecie sobie pogaworzyć to nie musicie czekać na mój post .
Jeżeli jest prawdą to do czego sie przyznałeś to ..?... zdajesz sobie
na pewno sprawę o obowiązujących w tym zakresie zasadach .
- empiryk*