Witam serdecznie, nazywam się Przemek Zięba jestem z Lublina. Zainteresowałem sie tematem meteorytów jakiś czas temu. W związku z powyższym mam pytanie, czy ktoś prowadził poszukiwania meteorytów na Roztoczu i (lub) Lubelszczyźnie sensu lato?
Bardzo proszę o kontakt gdyby ktoś był zainteresowany wspólnymi akcjami poszukiwawczymi. Dysponuję samochodem i wykrywaczem metali. Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Meteorytowego od tego roku.
Proszę o kontakt
mój mail
[email protected]
pozdrawiam
P.
Na Roztoczu to Sołtys Guciowa ze swoją ekipą działają (i znajdują... no przynajmniej jeden
) Teren generalnie dobry do poszukiwań.
Może w wakacje wato zorganizować tam wspólne spotkanie stricte poszukiwawcze?
Wiem, że Kenny był też kiedyś zainteresowany tematem, więc... ???

Może w wakacje wato zorganizować tam wspólne spotkanie stricte poszukiwawcze?

-
Zibi - meteorytoman
Solar napisał(a):a p. S. Jachymka z Guciowa znam od czasu jak znalazł Zakłodzie.
Ja też jakoś od tego czasu

Spotkaliśmy się w Wyszkowie na konferencji MM, to był rok bodajże 1999

Wtedy jeszcze Zakłodzie nie było meteorytem

-
Zibi - meteorytoman
Jeśli już jakieś plany to myślę że było by dobrze odwiedzić S.Jachymka i zobaczyć okaz Zakłodzia i skamieniałości,
jak ktoś nie wie to właśnie p.Jachymek geologią i paleotologią się zajmuje i chętniej szuka okazów skamieniałości.
Byłem kiedyś u niego w zagrodzie i miał wiele okazów, ale słyszałem że od niedawna jest
w posiadaniu skamieniałych śladów dinozaurów znalezionych na Roztoczu.
Etap drugi pojechać do Zakłodzia i obejrzeć zagłębienie pometeorytowe.
jak ktoś nie wie to właśnie p.Jachymek geologią i paleotologią się zajmuje i chętniej szuka okazów skamieniałości.
Byłem kiedyś u niego w zagrodzie i miał wiele okazów, ale słyszałem że od niedawna jest
w posiadaniu skamieniałych śladów dinozaurów znalezionych na Roztoczu.
Etap drugi pojechać do Zakłodzia i obejrzeć zagłębienie pometeorytowe.
- Solar
- meteorytoman
a to by było bardzo ciekawe
bo o ile wiem roztocze zbudowane jest ze skal 3eciorzedowych a z tego co mi wiadomo dinusie poległy coś koło końca kredy....
to by było światową sensacją

bo o ile wiem roztocze zbudowane jest ze skal 3eciorzedowych a z tego co mi wiadomo dinusie poległy coś koło końca kredy....
to by było światową sensacją

Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
- Kenny
- meteorytoman
A jednak... wg nowych danych są teraz przewidziane nadmorskie plaże z epoki kredy, które się uchowały
http://www.roztocze.com/index.php?optio ... &Itemid=94
pzdr

http://www.roztocze.com/index.php?optio ... &Itemid=94
pzdr
-
Zibi - meteorytoman
Witam, dopiero dzisiaj mam dostęp do sieci, otóż jestem jak najbardziej za.
Proszę o kontakt gdyby ktos chciał a Guciów też bym odwiedził. Przyznam sie że przywlokłem po ostatnim weekendzie dwa obiecujące znaleziska, mozliwe że meteorytowego pochodzenia. Oby!
Zamieszcze kilka zdjęc. Przyznam się że obawiam sie pochodzenia bardziej wojennego ale niech tam - doświadczenie trzeba jakoś zdobywać, a człowiek uczy sie na błędach jak mawiają.
Tak że chętnych na poszukiwanie gości z nieba na Roztoczu proszę o kontakt.
pozdr
P.
Proszę o kontakt gdyby ktos chciał a Guciów też bym odwiedził. Przyznam sie że przywlokłem po ostatnim weekendzie dwa obiecujące znaleziska, mozliwe że meteorytowego pochodzenia. Oby!
Zamieszcze kilka zdjęc. Przyznam się że obawiam sie pochodzenia bardziej wojennego ale niech tam - doświadczenie trzeba jakoś zdobywać, a człowiek uczy sie na błędach jak mawiają.
Tak że chętnych na poszukiwanie gości z nieba na Roztoczu proszę o kontakt.
pozdr
P.
- Przemek
- meteoryt