Re: naciągane psełdometeoryty
to co mogłem zrobić swoim aparatem.mogę też komuś wysłać .

-
sopel - meteorytoman
Dla mnie , to wygląda na jakiś stary odpad hutniczy , tym bardziej , że wewnątrz są dziury , które czasem w meteorytach występują , ale tu ich być nie powinno .
Powtórzę po raz któryś , że nie ma w zasadzie możliwości rozpoznania ze zdjęcia "kandydatów" na meteoryty - szczególnie achondryty !
Można czasem powiedzieć , że warto coś PRZEBADAĆ , bo ciekawie wygląda , i tyle !
Tylko obejrzenie kamienia na żywo może dać jakieś szanse , ale i tak trzeba to przebadać !
Nawet Najlepsze kamienie będące kandydatami na meteoryty w ostatniej fazie badań okazują się być ziemskimi kamieniami .
Przykładem może być niedoszły marsjański meteoryt " Tarnobrzeg "
Pozdrawiam !
meteoriticon
Powtórzę po raz któryś , że nie ma w zasadzie możliwości rozpoznania ze zdjęcia "kandydatów" na meteoryty - szczególnie achondryty !
Można czasem powiedzieć , że warto coś PRZEBADAĆ , bo ciekawie wygląda , i tyle !
Tylko obejrzenie kamienia na żywo może dać jakieś szanse , ale i tak trzeba to przebadać !
Nawet Najlepsze kamienie będące kandydatami na meteoryty w ostatniej fazie badań okazują się być ziemskimi kamieniami .
Przykładem może być niedoszły marsjański meteoryt " Tarnobrzeg "
Pozdrawiam !
meteoriticon
-
Meteoriticon - meteorytoman
Ja obstawiam odpad na 99% ale dla pewności można jeszcze zrobić szlif, żeby dać 100%
.

-
tin - meteorytoman
witam.szlif jest na wcześniejszych postach tin. meteoriticon nie ma w tym kamieniu żadnych dziur ,koksy,czy żużli być może tak się wydaje ale na 100% ZBITA jednolita masa .stary odpad hutniczy , być może ale dymarkowe odpady wyglądają całkiem inaczej ,hutnicze odpady też mam i też wyglądają inaczej .co mogło by spowodować [przypuszczalnie ] by kamień z nieba był tak popękany i nie ulec rozpadowi w czasie przelotu .mała prędkość ,ostry kąt czy coś innego-tak przykładowo .ja mogę oczywiście komuś wysłać część tego kamyka .nie upieram się w każdym razie że to metek .a jeżeli uważacie że nie ma sensu dalej ciągnąć tematu to można temat zamknąć i czekać na ciekawsze okazy do dyskusji 

-
sopel - meteorytoman
witam.a czy to może być hematyt
pozd.

-
sopel - meteorytoman