ja też wychodzę z takiego założenia ale że wygląd tego granitu jest inny niż większość porównywalnych polniaków i że jest podobny strukturą do wyżej wymienionego lunara pozwoliłem sobie na podęcie tematu a że brak zupełny skorupy obtopieniowej w tym mu nie pomaga .może go kenny na żywca obejrzy wtedy sprawa się wyjaśni chcę nadmienić jeszcze że jest to lużno ułożona brekcja z tak zwanymi ''jaskiniami'' .pozd
witam.szczerości nie trzeba się bać ,choć nie zawsze pomaga. zapytam o info.takiego kamyka 550gr.nie magnetyczny .bez skorupy natomiast jest to brekcja.pozd
miło mi że ciekawy ,czasami foto nie ukazuje wszystkich ciekawych cech kamienia,no cóż będzie leżakował bo płytki cienkiej ja nie zrobię chyba że ktoś się zaoferuje [koszty moje] a tu drugi jak dla mnie dość ciekawy ,bez skorupy ,nie magnetyczny ,kolor szaro -zielony .pozd
Przez taką skałkę piąta od dołu ,żona nalegała abym poszedł do lekarza od problemów psychicznych nie poszedłem ,przytargałem do piwnicy i nie żałuje bo to posiada klasty takie jak moje pierwsza znalezisko .Lapy bolały dwa tygodnie ,waży ze 40 kila Pozdrawiam serdecznie