Re: nowy
Panowie zaraz epoka brązu znalazłem to na spacerze, myślałem że to jest łożysko ale po umyciu okazało się że jest to jakaś tandeta z odpustu a nie ozdoba z epoki brązu ale dla pewności i spokoju zgłoszę się z tym do konserwatora zabytków .
- pumba
- meteorytoman
witam.mam takie pytanie czy ów kamyk mógłby być np.chondrytem węglistym ,a pytam tylko dlatego że ktoś mi podpowiedział że przeglądał dużo zdjęć w necie i ten mój kamień bardzo przypomina niektóre właśnie chondryty węgliste .wprawdzie dość różni się od nich ale bardzo ich przypomina .magnetyczny ,gęstość powyżej 3 ,dość kruchy .może nie wygląda na typowego węglaka ale czy komuś znającemu temat też kojarzy się właśnie z nim.
pozd. i dziękuje za sugestie .
dla przypomnienia o który kamyk chodzi i w realu kamień jest ciemniejszy

pozd. i dziękuje za sugestie .
dla przypomnienia o który kamyk chodzi i w realu kamień jest ciemniejszy
-
sopel - meteorytoman
witam.widzę że bardzo krótko opisujesz swoje zdanie .
a czy mógłbym poprosić o taką odpowiedż np.
po
1.to nie jest podobne do chondrytu węglistego bo ....................................
2 .nie podobne do żadnego typu meteorytów bo .....................................
3. to może być skała ziemska typu ......................................................
na tyle to chyba stać znawcę meteorytów
dziękuję za odpowiedż.
a czy mógłbym poprosić o taką odpowiedż np.
po
1.to nie jest podobne do chondrytu węglistego bo ....................................
2 .nie podobne do żadnego typu meteorytów bo .....................................
3. to może być skała ziemska typu ......................................................
na tyle to chyba stać znawcę meteorytów

-
sopel - meteorytoman
Chłopie , powtórzę się może , ale weź odwiedź jakieś muzeum , poczytaj w necie pooglądaj i wywnioskuj .
Rozumiem ilość wątków ale to już żenada oglądać te kamienie-laik Janusz.
Rozumiem ilość wątków ale to już żenada oglądać te kamienie-laik Janusz.
-
astrokosmo - meteorytoman