Re: lunar.
Szkoda Kerlmit , że nie dałeś linka !
Bo takie zdjęcie nic nie wnosi i nie dowodzi , że to jest " fejk "
A przeszukanie w ciemno 50 stron ebaya ( pomijam stratę czasu ) i tak nic nie dało !
Szukanie na ebayu polega na odpowiednim wpisaniu , czego się szuka , widać nie do końca szukałeś meteorytów , bo Ja wpisując - meteorite nie znalazłem takiego zdjęcia !
Następnym razem postaraj się bardziej !
Pozdrawiam !
Meteoriticon
A przeszukanie w ciemno 50 stron ebaya ( pomijam stratę czasu ) i tak nic nie dało !
Szukanie na ebayu polega na odpowiednim wpisaniu , czego się szuka , widać nie do końca szukałeś meteorytów , bo Ja wpisując - meteorite nie znalazłem takiego zdjęcia !
Pozdrawiam !
Meteoriticon
-
Meteoriticon - meteorytoman
Meteoriticon napisał(a):Szkoda Kerlmit , że nie dałeś linka !
Pozdrawiam !
Meteoriticon
ok wpisz jack wong lunar w wyszukiwarke a znajdziesz jego galerie
a po drugie wykorzystalem link Sopla jaki on wstawil i nawet nie wiedzialem skąd on go wziął
...tak, jak teraz twoj link do foty

..po prostu ,kiedys to juz gdzieś widziałem ...tzn ten kamień
poza tym ,ja ten link do aukcji znalazlem w dwie minuty :
http://www.ebay.com/itm/Lunar-Meteorite-silica-polymorphs-in-lunar-granite-1-1g-moon-granite-breccia-/222274021477?hash=item33c0906865
i nie 50 stron z lunarami na ebay tylko sa 3 .
Supernova Boy
-
kerlmit - meteorytoman
Nie zacietrzewiaj się tak !
Po prostu napisałeś , że ktoś próbuje sprzedać na ebayu coś , co nie jest meteorytem .
Nie czytałem całego wątku , w którym i tak nie ma linku do tej aukcji .
Ja jeżeli szukam meteorytów na ebayu , lub gdziekolwiek indziej , to nie wpisuję tylko hasła " lunar " a wpisuję " lunar meteorite " - bo chodzi o meteoryty , a nie o wszystko inne - wpisz takie hasło i masz o 50 % mniej badziewia !!! , no i tego tam nie ma ( przynajmniej moja wyszukiwarka tego nie pokazuje ) !!!
pozdrawiam !
Meteoriticon
Po prostu napisałeś , że ktoś próbuje sprzedać na ebayu coś , co nie jest meteorytem .
Nie czytałem całego wątku , w którym i tak nie ma linku do tej aukcji .
Ja jeżeli szukam meteorytów na ebayu , lub gdziekolwiek indziej , to nie wpisuję tylko hasła " lunar " a wpisuję " lunar meteorite " - bo chodzi o meteoryty , a nie o wszystko inne - wpisz takie hasło i masz o 50 % mniej badziewia !!! , no i tego tam nie ma ( przynajmniej moja wyszukiwarka tego nie pokazuje ) !!!
pozdrawiam !
Meteoriticon
-
Meteoriticon - meteorytoman
Meteoriticon napisał(a):Nie zacietrzewiaj się tak !
Meteoriticon
To samo pomyslalem jak zobaczylem Twoj post .
Teraz widzisz jak pretensjonalna jest fraza ,ktorej użyłeś ...Następnym razem postaraj się bardziej !...
no tak na ebay wpsisuje ,lunar meteorite i pokazuje mi 140 wynikow na 3 stronach . Wiec po co ten napad szału

Pzdr.
Supernova Boy
-
kerlmit - meteorytoman
Dup....jestem w komputerach ale znalazłem to po 1,5 min .Gdzie jest napisane ,że to nie lunar ?Pozdrawiam serdecznie
- kamyk
- meteorytoman
kamyk napisał(a):Dup....jestem w komputerach ale znalazłem to po 1,5 min .Gdzie jest napisane ,że to nie lunar ?Pozdrawiam serdecznie
...no a gdzie jest ,ze jest ....
a powaznie ...jak by byl, to by budził większe zainteresowanie , jako rzadki okaz .Po drugie trochę sporo takich kamieni ma ten Pan Wong . A po trzecie to faktycznie ,nie jestem w stanie na sto procent powiedzieć ,ale gdzieś to widziałem na jakims zagranicznym forum jako podejrzana aukcja.
tu kilka ekstra fotek:
http://www.imgrum.net/user/jack491410/3071611837/1259950374507035277_3071611837
https://www.google.pl/search?q=lunar+wing&rlz=1C1SKPL_plPL603PL603&espv=2&biw=1366&bih=613&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjOnbaQxNrPAhXM1hQKHdtvCcYQ_AUIBigB#tbm=isch&q=lunar+meteorite+wong&imgrc=ErDavOvONRcX1M%3A
pzdr.
p.s. Przepraszam Sopel ,ze w Twoim temacie ....ale zmusili mnie.
Supernova Boy
-
kerlmit - meteorytoman
No to jeżeli nigdzie nie jest napisanie ze jest czy nie jest lunarem ,to skąd Ty wiesz że nie jest ?Pozdrawiam serdecznie
- kamyk
- meteorytoman
kamyk napisał(a):No to jeżeli nigdzie nie jest napisanie ze jest czy nie jest lunarem ,to skąd Ty wiesz że nie jest ?Pozdrawiam serdecznie
No fakt ,przyznaje moglem napisac. Prawdopodobnie nie jest meteoryt.
Colpa mia.
Supernova Boy
-
kerlmit - meteorytoman
Te kamienie co prawdopodobnie ''nie są meteorytami'' ,przypominaja bardziej lechatelieryt(szkliwo krzemionkowe).
fotka poniżej:

do porównania ''meteoryt lunarny '' pana Wonga''

pzdr.
fotka poniżej:

do porównania ''meteoryt lunarny '' pana Wonga''

pzdr.
Supernova Boy
-
kerlmit - meteorytoman
Nie wiem skąd te fotki bierzecie ale za cholerę to szkliwa nie przypomina... Raczej coś z porfirowatych sjenitow...
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
- Kenny
- meteorytoman
Witam. Ale skałka ciekawa dla Geologa Kenny ? Pozdrawiam serdecznie
- kamyk
- meteorytoman
Kenny napisał(a):Nie wiem skąd te fotki bierzecie ale za cholerę to szkliwa nie przypomina... Raczej coś z porfirowatych sjenitow...
Kenny a widziales ,inne fragmenty tego niby lunara? Nie. No proszę Cie .Sprawdź i zobacz ,zanim się wypowiesz .
Po to daje linki ,aby każdy zobaczył i sam ocenił ,czy to wyglada na lunara czy nie. A tak ,ktos wchodzi z marszu ....
Czy to Ci wygląda na sjenit??

pzdr.
p.s.
To stad sie wzielo ,no patrz! Oni tez się nie znają :
http://www.chinaneolithic.com/en/Mineral/photos.asp?ID=466
Supernova Boy
-
kerlmit - meteorytoman
Nie nie jest to ciekawe.
Oczywiście na pozostałych zdjęciach bliżej temu do magnezytowego materiału ogniotrwałego (przetopienia i seszklenia). Nie widzę ani jednego powodu alby się tym gruzem fascynować...
Posiedzieli byście trochę w krzakach i poszukali normalnych meteorytów które posiadają 100% cechy meteorytowe - namiarów nie brakuje a spamujecie jakimś żużlem... i to nie pierwszy raz.
Poświęćcie ten czas co marnujecie na przeglądanie wszystkich możliwych zdjęć na sieci na poszukiwania a spokojnie ktoś coś trafi...
A miejsc do szukania nie brakuje,...
Oczywiście na pozostałych zdjęciach bliżej temu do magnezytowego materiału ogniotrwałego (przetopienia i seszklenia). Nie widzę ani jednego powodu alby się tym gruzem fascynować...
Posiedzieli byście trochę w krzakach i poszukali normalnych meteorytów które posiadają 100% cechy meteorytowe - namiarów nie brakuje a spamujecie jakimś żużlem... i to nie pierwszy raz.
Poświęćcie ten czas co marnujecie na przeglądanie wszystkich możliwych zdjęć na sieci na poszukiwania a spokojnie ktoś coś trafi...
A miejsc do szukania nie brakuje,...
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
- Kenny
- meteorytoman
Przeglądanie zdjęć meteorytów nie jest stratą czasu Kenny .Meteoryty nie spadły tylko tam gdzie wszyscy zainteresowani szukają i znajdują .Sam kiedyś pisałeś ,jakoby brać meteorytowa była spragniona nowych spadków .To napisz jeszcze jak Ty to chcesz zrobić szukając na starych spadkach
Pozdrawiam serdecznie

- kamyk
- meteorytoman
Kenny napisał(a):Nie widzę ani jednego powodu alby się tym gruzem fascynować....
No nie wierze. Smiech...No przecież cały czas mowie ,ze to nie meteoryt .Tylko jakis syf co gosciu chce sprzedac na ebay jako lunara .

No ale tak to jest jak ktoś czyta posty od najnowszych. I w ogolę nie wie o co czym była mowa .
Supernova Boy
-
kerlmit - meteorytoman