Witam
Zanim zacznę wypowiedź, podkreślę, że jestem amatorem
Ale to nie znaczy, że chcę odwalać amatorszczyznę...
Moja pierwsza myśl była powiązana z betonem, bo nigdy wcześniej nie spotkałem takiej skały.
Teraz, uzupełniając wiedzę, wiem, że może być czymś zupełnie innym, ale nadal daleko mi do uznania tej skały za choćby podobną do meteorytu. Widać dobrze pęcherze - małe i dość liczne - to moim zdaniem świadczy o intensywności procesu w którym powstały i bardzo szybkim ochłodzeniu, dzięki czemu przybrały taką formę. Na razie trzymam się teorii, że to zlepieniec (choć to bardzo szerokie pojęcie)
Ale zastanawia mnie też rzecz zgoła odmienna... Po co mglista atmosfera już od początku tego wątku?
Naprawdę nie można od razu napisać wszystkiego, co wie się nt. tej skały? Jeśli była badana, to kto robił badania? Jakie były wyniki?
Może jest tak, że wynik badania nie był zgodny z założeniem oddającego skałę na badanie?
Albo ktoś faktycznie "dał ciała" podczas badań?
Żeby nie było, jestem spoza PTMa
Lubię dyskutować, ale dyskusja powinna być rzeczowa. Bardzo proszę o podanie wszystkich dostępnych informacji odnośnie tej skały w jako takim chronologicznym porządku
Gęstość, waga, przedmiot typu moneta czy zapałka przy zdjęciu... Miejsce znalezienia (ogólnie, bez szczegółów, jeśli kolega obawia się grabieży). Na jakiej głębokości, w jaki sposób znalezione...
Jak ktoś chce konkretów, to niech będzie konkretny

Pozdrawiam serdecznie
Huncyt