kerlmit napisał(a):dzikimh napisał(a):Może dla pewności zajrzyjcie również tu:
KLIK KLAK TU
i jeżeli już będziecie mieli pewność
Wydaje mi się, że napisałem w miarę wyraźnie

kerlmit napisał(a):dzikimh napisał(a):Może dla pewności zajrzyjcie również tu:
KLIK KLAK TU
i jeżeli już będziecie mieli pewność
kerlmit napisał(a):A po drugie . Ja myślałem ,ze na tym forum są członkowie PTM i pomogą ...pchnąć dalej, jeśli wyniki byłby trochę obiecujące , poza tym ,ktoś tu wspominał ,ze byl by w stanie pomoc ,ale po zobaczeniu analizy chemicznej . Myślę ,ze to był Kenny ,ale sorry jak się mylę .
No i Korotev tez by się zainteresował po zobaczeniu anlizy 4litho,oczywiscie o ile wartości w niej były by blizej lunarow.
I to są pierwsze kroki jakie bym zrobił . Najpierw 4litho. Jeśli kamien wyglądał by super nie tylko dla mnie. A potem tylko wysyłasz mailem wyniki do kogo chcesz , a potem Cie poproszą o próbki i z górki. Wywiady ,wizyty w zakładach pracy.
No i oczywiscie mozna to zrobic jak Meteoriticon . Czyli wyslac probke do laboratorii i fachowcow od marsow i lunarow . Oni czekaja z otwartymi ramionami na takie próbki .
Meteoriticon napisał(a):
Napisałeś , żeby wysłać na badania do Finlandii za 60 euro , ale końcowe badania trzeba zrobić i tak gdzieś indziej , gdzie też zapłacisz , i jest to ok 200 $ za badanie achondrytu , bo oni też muszą to zbadać .
Wydaje się więc bardziej racjonalne wysłać próbkę do tego laboratorium , które zrobi kompleksowe badania , łącznie z ewentualnym zgłoszeniem do Metbull.
Pozdrawiam !
Meteoriticon