witam.oto dzisiaj znalazłem taki kamień ,nie magnetyczny , bez skorupy nie licząc tej w innym kolorze niż wnętrze ,to kamyk wydał mi się ciekawy z względu na te wyżłobienia i białe wtrącenia w wewnątrz ,jutro postaram się o szlif to zobaczymy wnętrze.waga 617 gr.gęstości nie liczyłem ale myślę że nie więcej jak 2.8 pozd https://picasaweb.google.com/1092066134 ... directlink
Ja tez dzisiaj znalazlem kamien,ktory wydal mi sie ciekawy ale go nie wazylem,nie szlifowalem i nie liczylem gestosci bo po 5 sekundach go wyrzucilem. A taki byl fajny.
IV napisał(a):Ja tez dzisiaj znalazlem kamien,ktory wydal mi sie ciekawy ale go nie wazylem,nie szlifowalem i nie liczylem gestosci bo po 5 sekundach go wyrzucilem. A taki byl fajny.
Na Warmii mamy też mnóstwo fajnych kamieni - lodowiec przytargał sporą ich rozmaitość - zapraszam!
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
kolejna porfirowata magmówka... swoją drogą o ile bazalty możan na siłę podciągnąc pod meteoryty (czarne magnetyczne etc) tak zupełnie nie rozumiem takiego rozpowszechnienia porfirów...