no tak ale że jest mały tylko 56gr. to nie chcę go psuć ,może w marcu w W-wie go zobaczysz . ma on tak zwane ''jaskinie'' i bąble, a przełam pokazuje ostatnia fotka tyle z takiego znalazłem i był już przełamany a reszty nie znalazłem .pozd
witam.szukałem ,szukałem i myślę że ten kamyk jest impaktem ale ziemskim z północy sami oceńcie a jutro wkleję jeszcze jeden który wiem gdzie jest a jest bardzo podobny do innego impaktu . to mój a to Schweden - Impaktite - Mienit
Biotyty i amfibole w granicie. Co do samych kamieni ciężko powiedziec... powiem Ci że z brekcjami impaktytowymi zawsze jest problem... nawet doświadczeni geolodzy mają z nimi problem (o ile nie ma jakichś ewidentnych dowodów typu szkliwo czy przetopienia a i to można często stwierdzic dopiero pod mikroskopem) Pierwszy kamień to jakiś porfir bałtycki. Pozdro.
witam.wydaje mi się że szlaka .253gr.magnetyczny [drobne kulki metalu w części brekcji] bardzo porowaty jak widać pozostałości obtopienia .jak myślicie szlaka .pozd i zastanawia mnie ta część chyba to będzie brekcja