Asteroida wielkości wieżowca przeleci w sobotę w pobliżu Zie

tu piszemy o wydarzeniach poza granicami kraju, które mogą zainteresować meteorytomanów

Moderator: webimage

Asteroida wielkości wieżowca przeleci w sobotę w pobliżu Zie

Postprzez mazisul » Śr mar 06, 2013 9:29 pm

Asteroida wielkości wieżowca przeleci w sobotę w pobliżu Ziemi już 9 marca ( asteroida dopiero co została wykryta mam ponoc 100 metrów ) i wykryta ja 3 marca przeleci blisko ziemi 9 marca w sobote

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/aster ... lizu-ziemi
mazisul
meteorytoman

Re: Asteroida wielkości wieżowca przeleci w sobotę w pobliżu

Postprzez mazisul » Pt mar 08, 2013 10:34 pm

naukowcy powiadają ze jes mozliwe tak jak przed przylotem 15 maja astroidy

9-10-11 marzec może udeżyć w nas duży meteoryt z odłamów tej co 9 marca przeleci koło ziemi

tak jak to było w czelebińsku naukowce powiadają że jes 50-70 % szans na spadek meteorytu w ziemie podobnego do tego co w osji udeżył
mazisul
meteorytoman

Postprzez Krzysztof_K » So mar 09, 2013 12:13 pm

mazisul napisał(a):naukowcy powiadają ze jes mozliwe tak jak przed przylotem 15 maja astroidy

9-10-11 marzec może udeżyć w nas duży meteoryt z odłamów tej co 9 marca przeleci koło ziemi

tak jak to było w czelebińsku naukowce powiadają że jes 50-70 % szans na spadek meteorytu w ziemie podobnego do tego co w osji udeżył

A konkretnie którzy "naukowce" tak powiadają? ... podaj konkretne źródło, bo w artykule który przytoczyłeś nie ma takiej informacji, albo ja nie mogę jakoś tego znaleźć :mrgreen:
Krzysztof_K
meteorytoman

Postprzez SzymPor » So mar 09, 2013 4:13 pm

Obawiam się, że źródło tej informacji zapadło się pod ziemię - oczywiście w oczekiwaniu na meteoryt ;-)
SzymPor
meteorytoman

Powrót do na świecie