astroidy 10-30 dziennie leci w naszą strone od marca

tu piszemy o wydarzeniach poza granicami kraju, które mogą zainteresować meteorytomanów

Moderator: webimage

astroidy 10-30 dziennie leci w naszą strone od marca

Postprzez mazisul » Pt mar 08, 2013 10:46 pm

asteroidy wala w ziemie to nie zarty i zbliża sie ich wiecej coraz wiecej naukowcy dziennie wykrywają po 10-30 nowych obiektów i rośnie a co ciekawe coraz częściej udeżają w ziemi

od marca sie zaczełeło

http://zmianynaziemi.pl/wideo/rzadkie-z ... ebosklonie

a to link cobaczcie co mają południowi sąsiedzi za super widoki

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eca ... a2225.html
mazisul
meteorytoman

Re: astroidy 10-30 dziennie leci w naszą strone od marca

Postprzez mazisul » Pt mar 08, 2013 10:48 pm

coś jest nie tak ziemia weszła w pas asteroid nawet nasu juz nie zaprzeczaaa ale pierwsi byli rosjanie oni to oświadczyli

Jednocześnie a na dodatek nadlatuje większa trzecia i niemal codziennie dowiadujemy się o kolejnych kilkunastometrowych obiektach, które minęły lub miną naszą planetę. Niepokojące jest to, że obiektów tych jest coraz więcej a na dodatek zaczely też spadać na Ziemię
mazisul
meteorytoman

Postprzez Kenny » So mar 09, 2013 8:16 am

Medialny szum i nic poza tym.
tak jak z bronią i amunicją przestępczość w latach 90 z użyciem broni spadła o 70% natomiast częstotliwość informowania w mediach o takich zdarzeniach wzrosła o 900% w tym samym okresie.
Wniosek opinia społeczeństwa "jak wyjdziesz z domu to na pewno koś Cie zastrzeli"
pozdro.
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez tin » So mar 09, 2013 11:02 am

Tak to jest gdy się ignoranci dziennikarze zabierają za temat o których mają blade pojęcie.
Ziemia nie przechodzi przez żaden "pas planetoid". Na Ziemi spada dokładnie tyle ile spadało wcześniej a nawet ciut mniej. Odkrywanych jest faktycznie więcej ale to wynika z tego, że się więcej obserwuje czulszym sprzętem i jest sporo starego materiału do analizy (z NEO). Poza tym metody do analizy i sprzęt obliczeniowy mocno poszły do przodu. Wcześniej przeleciało i nikt nie widział. Teraz przeleci i od razu "ląduje" w gazetach.
tin
meteorytoman

Postprzez mazisul » So mar 09, 2013 11:40 am

tin ne masz racji ( rosyjscy naukowcy otwierdzają ZIEMIA wleciała w pas asteroid ( nieznany człowiekowi) z dnia na dzień i to coraz to większe sztuki ( i dziwne jest to iż NAUKOWCY NIE MAJA SPRZĘTU TAKIEGO DOBREGO bo nie umieja z wyprzedzeniem zauważyć asteroidy 100 METROWEJ LUB WIĘKSZEJ jak ostatnio wykryli 3 marca i przeleci najbliżej ziemi 9 marcca DZISIAJ to jest skandal ( gdyby ona leciała na ziemie to była by katastrofa bo takie duze cialo niebieskie nie ma prawa nm umknąć a jednak

naukowcy podkreślają ziemia wleciała w pas asteroid nieznany człowiekowi i lecą naprawde wielkie bryły WIELKIE

co ma wsólnego 31 marzec ??
- KONIEC ŚWIATA PRZEPOWIEDZIANY
- NA ZIEMI MNUSTWO ZAPADNIENTEJ ZIEMI
- PTAKI GINĄ MASOWO W ROSJI I NA ŚWIECIE OD LUTEGO
- ZIEMIE NAWIEDZABARDZO DUZE BRYŁY SKALNE
- UTLENIA SIĘ METAN ( GAZ ) Z OCEANÓW I NAUKOWCY SĄDZĄ ŻE TO NAPRAWDE KONIEC
- LUDZIE Z POWODU UTLENIANIA SIE METANU LĄDUJA W SZPIALACHA NIEKTÓRZY UMIERAJĄ

coś jest nie tak coś jest nie tak to są fakty poparte dowodami
mazisul
meteorytoman

Postprzez Meteorwrong » So mar 09, 2013 11:46 am

No proszę, a chwilę wcześniej pisałem coś na ten temat w innym wątku...

Tak będzie wyglądało to forum, jeśli nikt nie będzie reagował.
"Najmocniejszy ogień naszych pieców do wypalania porcelany, nie zdoła stopić nic podobnego do szkliwa powłoki aerolitów."
Meteorwrong
meteorytoman

Postprzez mazisul » So mar 09, 2013 11:48 am

a powiedz o co ci chodzi ?? jestem innego zdania ,bo ziemia wkracza w nieznane ,, świat przesuwa się dalej nie stoi w miejscu ,być może weszliśmy w taką właśnie strefe , a naukowe mówią jasnoo za dużo leci w nas lub obok nas

i dziwie sie czemu chcecie to tuszować i uciszać ? ? kazdy ma swoje zdanie ,żyjemy w wolnym świecie
mazisul
meteorytoman

Postprzez Krzysztof_K » So mar 09, 2013 11:51 am

mazisul napisał(a):co ma wsólnego 31 marzec ??

Aż wierzyć się nie chce, że w XXI wieku ludzie rozpowszechniają takie herezje :shock: :o
Krzysztof_K
meteorytoman

Postprzez Darq » So mar 09, 2013 12:12 pm

Przepraszam, że się wtrącę.
Nie wypowiadam się często na Forum, jednak na bieżąco śledzę wszystkie dodawane wątki i odpowiedzi.

Jako zagorzały czytelnik chciałbym wyrazić swoją opinię, oczywiście nie mam zamiaru kogokolwiek urazić.
Rozumiem, że każdy ma prawo do własnego zdania, ale pamiętajmy by nie zaśmiecać tego Forum.
Znajdziemy tu mnóstwo rzeczowych informacji, konkretnych odpowiedzi i możemy cały czas pogłębiać swoją wiedzę
na temat znalezisk i rodzajów skał (ukłony wiadomo dla których Kolegów).

Swoim skromnym zdaniem, chciałbym zachować sens tego miejsca i poziom jaki reprezentuje, dlatego proszę, nie śmiećmy, nie wypisujmy głupot, a dyskusje pokroju powyższych przenieśmy na fora wróżkarskie.

Pozdrawiam wszystkich gorąco
Darq
Darq
meteoryt

Postprzez radekgt111 » So mar 09, 2013 12:13 pm

w tym wieku technika ludzkości właśnie najbardziej może doprowadzić do końca świata
radekgt111
meteorytoman

Postprzez SzymPor » So mar 09, 2013 4:21 pm

Meteorwrong napisał(a):No proszę, a chwilę wcześniej pisałem coś na ten temat w innym wątku...
Tak będzie wyglądało to forum, jeśli nikt nie będzie reagował.

Przypuszczalnie jestem ostatnią osobą, która powinna zabierać głos w tej dyskusji, ale podpisuję się pod tym w całej rozciągłości. Trochę umiaru nie zaszkodzi.
Darq napisał(a):...
Swoim skromnym zdaniem, chciałbym zachować sens tego miejsca i poziom jaki reprezentuje, dlatego proszę, nie śmiećmy, nie wypisujmy głupot, a dyskusje pokroju powyższych przenieśmy na fora wróżkarskie.

Obawiam się tylko, że tego typu apele nie trafią do tych, do których powinny ;-)
SzymPor
meteorytoman

Postprzez Jarek S » N mar 10, 2013 2:01 pm

Witam Wszystkich Serdecznie. To mój pierwszy post na forum. Zapewne dalej "bym siedział cicho", ale nie wytrzymałem, no i chyba nie spodoba się Wam moja - zapewniam - skromna reakcja. Człowieku od przepowiedni - mnie jak bolał ząb, a i w nijaki sposób nie mogłem go wyleczyć, bo na to było już za późno, to, niestety, wyrwałem :) Po jaką cholerę przedłużać męczarnię, a zwłaszcza przez własną głupotę. Jeśli masz bóle głowy, jakieś omdlenia, itp... itd... to idź proszę do lekarza :cry: i choć to pojęcie względne, bo czas przecież nie istnieje - CO Na pewno rozumiesz, będzie też jak z moim zębem :? i uchroń Panie od Złego - obyś nie poprosił kiedyś o Eutanazję, - pomyśl - serio, naprawdę, nic nie tracisz... Po jakimś czasie zrozumiesz, że nie jesteś prorokiem i wszystko się ułoży :idea: -uwierz mi :wink: Oj! bym zapomniał - jeszcze jedno - jak coś wąchasz, natychmiast przerwij! NO, chyba że się mylę, a Ty niebawem staniesz się sławny, bo wierzysz w to co piszesz :idea: :idea: :idea: . My będziemy znali wtedy kogoś sławnego, będziemy Cię wspierać nawet wtedy, kiedy będziesz pisał takie Bzdury, itp., ale nie na tym forum, znajdź odpowiednie, abo po prostu załóż własne. Panie i Panowie z forum, czy POMOŻEMY? ?koledze?.
PS. Skąd wytrzasnąłeś datę 31marca :?:, jak naprawdę się zaczniesz tym interesować - podpowiem Ci, odczytujesz daty BŁĘDNIE! Astrologia to też i logika - Zapamiętaj! To miało stać się JUŻ!!! 29.02.2013 :shock: .
Drogi Panie Jacku, jeśli po tym poście wywali mnie na Zbity Łeb to dopiero wtedy zacznę żałować, że wcześniej nie mogłem się powstrzymać by kliknąć i...
Jarek S
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » N mar 10, 2013 2:16 pm

No, no, widzę, że następna osoba nie zabierająca raczej głosu na forum, a będąca tu już od dłuższego czasu, nie wytrzymała :lol:
MAZISUL! weź to do serca, bardzo proszę... Pisma "Wróżka", "Nie z tej Ziemi", "Czwarty wymiar" itp. zapewne mają własne fora tematyczne i bądź łaskaw zauważyć, że tu jednak dominująca tematyka jest trochę inna. Oczywiscie, jest i na takie rzeczy miejsce w dziale "Ciekawostki, anegdoty" czy "niekoniecznie na temat metków ;)". Lecz i tu warto zachować umiar... o co jeszcze raz bardzo proszę!
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez RUFUS631 » N mar 10, 2013 10:10 pm

Krzysztof_K napisał(a):
mazisul napisał(a):co ma wsólnego 31 marzec ??

Aż wierzyć się nie chce, że w XXI wieku ludzie rozpowszechniają takie herezje :shock: :o

Ja wiem co ma wspólnego 31 marzec !!! Dzień wcześniej skończę 40 lat i będę na pewno orbitował !!!!
Kto rano wstaje - leje jak z cebra !
Dowodem na to ,że Ziemia jest okrągła jest GLOBUS :D
RUFUS631
meteorytoman

Postprzez Jarek S » N mar 10, 2013 10:42 pm

Wszystkiego Najlepszego w 30.03.2013 :) . Mnie na moją 40-tkę :evil: pracodawca :evil: wysłał na tydzień w trasę. Nie uszło mu to na sucho,a właściwie jemu tak :mrgreen: , jak wróciłem i tak sobie odbiłem :twisted: :mrgreen:
Jarek S
meteorytoman

Następna strona

Powrót do na świecie