Dwa Ciekawe Zdjęcia

tu chwalimy się swoimi zbiorami i piszemy o cudzych kolekcjach godnych zobaczenia

Moderator: webimage

Postprzez ami » N paź 04, 2009 9:51 pm

Dowodów mam dostarczyć ?
Bardzo proszę !
Na początek kto umie znaleźć tyle różnych siakich , takich czy innych meteorytów bądź dowodów więc niech TU ! przedstawi zdjęcie ....? ...maskellynitu ! ;-) Czekam !
kiedyś wszyscy będziemy meteorytami .
ami
meteorytoman

Postprzez Janusz_W_Kosinski » N paź 04, 2009 11:13 pm

:arrow:
Ostatnio edytowano Cz lut 11, 2010 9:03 pm przez Janusz_W_Kosinski, łącznie edytowano 1 raz
Janusz_W_Kosinski
meteorytoman

Postprzez ami » N paź 18, 2009 7:11 pm

Ha ! Ha !
Odwracamy kota ogonem ? Wyraźnie jest napisane że o zdjęcie chodzi !
Dwa tygodnie to wystarczający okres na znalezienie i co ? tylu tu utalentowanych i rozgadanych mentorów zręcznie googlujących . Trafiłem w czuły punkt ? ;-) No właśnie ! A czego dowodzi brak zdjęcia ? ;-)
Ostatnio edytowano N paź 18, 2009 7:15 pm przez ami, łącznie edytowano 1 raz
ami
meteorytoman

Postprzez Janusz_W_Kosinski » N paź 18, 2009 8:54 pm

Ostatnio edytowano Cz lut 11, 2010 9:03 pm przez Janusz_W_Kosinski, łącznie edytowano 1 raz
Janusz_W_Kosinski
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » N paź 18, 2009 9:09 pm

znalezienie zdjęć to nie problem (o ile w wyszukiwarce napiszemy przez jedno "l" ;))
i co niby mają one udowodnić? mam sąsiada bardzo podobnego do wicepremiera Rosji. Czy mam na tej podstawie podejrzewać ich o bliskie pokrewieństwo? :D
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez tomasir » Pn paź 19, 2009 8:59 am

Powinieneś Jacku przynajmniej podejrzewać spisek -w końcu ten obok Ciebie mieszkający to wg rozumowania *empiryka - wicepremier Rosji :D
tomasir
meteorytoman

Postprzez Janusz_W_Kosinski » Pn paź 19, 2009 10:37 am

Janusz_W_Kosinski
meteorytoman

Postprzez ami » Cz paź 22, 2009 9:04 am

Zonk ! ;-)
Ha ! Ha ! Wiedziałem że tylko w micro można zobaczyć w internecie . Tymczasem umieszczone przez Cieszyniaka zdjęcia obsobaczył pewien gołowąs . Pretensje jednak powinien kierować jednak pod adres Cieszyniaka któremu posłałem zdjęcia umożliwiające bliższe zapoznanie się ze szczegółami fotografowanej skały . Pan Właściciel też otrzymał taką samą przesyłkę . Obaj zmanipulowali tę informację jeden po przez zmianę formatu drugi zaś uznał za stosowne w ogóle nie pokazywać Wam Drodzy Uczestnicy Forum Meteorytomania ;-)

W makro ! W MAKRO ! Ma być !
Cały Naukowy Świat zajmujący się meteorytyką w tym amator Woreczko w Glossary będzie musiał dopisać wcześniej czy później w rubrykach tabelki 7 stopień S 7 metamorfizmu z uwagi na obecność piropu , krzemianu żelaza powstającego w warunkach ekstremalnego ciśnienia i temperatury . ;-)

To przechodzi do historii wraz ze mną ;-)

Jak i to co się w tym temacie od lat 6 wydarzyło . Może S. Spielberg nakręci film w konwencji przygodowej albo J. Machulski w konwencji komediowej .
ami
meteorytoman

Postprzez tin » Cz paź 22, 2009 9:20 am

ami napisał(a):To przechodzi do historii wraz ze mną ;-)
No nareszcie jakaś miła wiadomość :roll:
Ostatnio edytowano Cz paź 22, 2009 1:45 pm przez tin, łącznie edytowano 2 razy
tin
meteorytoman

Postprzez ami » Cz paź 22, 2009 11:11 am

Gdyby zaś tomasir ponownie wskazywał NASA jako instytucję w której dowodów trzeba szukać to mam inne zdanie na ten temat . Wystarczy NAS[z]A rzetelna wiedza a także zwrócić się do Pana Siemiątkowskiego po wyniki bo On jest ich WYŁĄCZNYM posiadaczem jak dotąd . Wykonane badania wstępne oraz moja zwłoka w skontaktowaniu się w wyznaczonym na kwiecień 2003 roku terminie , powodowały i prowokowały by śmiało już bez krępacji rozwinąć skrzydła i rozwinąć badania . Tymczasem .? ZONK ! ;-)
Pod koniec czerwca zjawiłem się z niezapowiedzianą wizytą po odbiór próbek których rzekomo nie miał . ;-) . W pewnym sensie była to prawda bo w tym dniu przed południem byłem świadkiem rozmowy telefonicznej w szlifierni na Cybulskiego której przedmiotem akurat były wskazówki dla szlifierza by "coś tam jeszcze udoskonalić " przy wykonawstwie akurat wykonywanego cienkiego szlifu ! ;-)
Gdy rozmowa miała się ku końcowi z ust osoby prowadzącej rozmowę usłyszałem takie zdanie ...cytuję ... " Aaaa ? ten blondynek jest właśnie u mnie " , koniec cytatu (wówczas jeszcze byłem blondynem . A teraz ...? Kompletnie osiwiałem) .

Zapomniałem wcześniej dodać że 100 % dowodem jest utrwalona na świeżym przełamie w miejscu gdzie skale brakuje narożnika , REKRYSTALIZACJA
.
tin ..? to jakaś zapowiedź ? wróżba ? groźba ?
ami
meteorytoman

Postprzez Janusz_W_Kosinski » Pt paź 23, 2009 5:57 am

Ostatnio edytowano Cz lut 11, 2010 9:04 pm przez Janusz_W_Kosinski, łącznie edytowano 1 raz
Janusz_W_Kosinski
meteorytoman

Postprzez ami » Pt paź 23, 2009 7:12 am

Tak na marginesie .
Czy St . John bywał kiedyś na Cybulskiego we Wrocławiu ?
ami
meteorytoman

Postprzez ami » Pt paź 23, 2009 9:12 pm

Poprawiam ! Krzemiany wyspowe to oczywiście krzemiany aluminium i magnezu , żelaza także ale nie w piropach .
Szkoda ze nikt nie poprawił popełnionego przeze mnie OCZYWISTEGO błędu dotąd niezauważonego z powodu....?;-).
No meteoryticon ! . Rzetelnej ...? ;-) wiedzy.? Więc o czym to świadczy .?;-)
ami
meteorytoman

Postprzez Janusz_W_Kosinski » N paź 25, 2009 11:54 pm

Ostatnio edytowano Cz lut 11, 2010 9:05 pm przez Janusz_W_Kosinski, łącznie edytowano 1 raz
Janusz_W_Kosinski
meteorytoman

Postprzez ami » Pn paź 26, 2009 10:01 am

A konkretnie może ? Czy było to np w Muzeum Geologicznym ? A jeszcze konkretniej ? Spotkania miłośników mineralogii Koło Nefryt prowadzone przez
A . Stryjewskiego ? ;-)
ami
meteorytoman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do warto zobaczyć (pochwalmy się)