Kolekcja meteorytów Pawła

tu chwalimy się swoimi zbiorami i piszemy o cudzych kolekcjach godnych zobaczenia

Moderator: webimage

Re: Kolekcja meteorytów Pawła

Postprzez siaki » Śr sty 25, 2012 2:07 pm

WOW gratulacje dla PKiM za inicjatywe i dla ciebie ze masz taki fajny okazik (zasluzony)
siaki
meteorytoman

Postprzez gural100 » Śr sty 25, 2012 4:18 pm

Paweł Baran napisał(a):...Idea jest taka, że dostają tylko ci, którzy sobie zasłużyli ? ja dostałem za pozytywną popularyzację astronomii wśród młodzieży (chyba jako jedyny udzielający się na M-Mani).
Większość certyfikowanych fragmentów idzie do instytucji państwowych, które nie maja szans na otrzymanie fragmentów, bo taką dziwną strategie przyjął Zarząd PTMet. No to jestem szczęściarzem, który w swojej kolekcji meteorytów mam już drugi Polski Meteoryt po meteorycie Morasko, wszystkich polskich meteorytów chociaż w takiej postaci nie dam rady zebrać, ale jak to się mówi trzeba cieszyć się tym co się ma. :wink:

Pawle- serdeczne i szczere gratulacje za osiągnięcie upragnionego celu.
Wszak kto pyta nie błądzi, kto puka temu otwierają, kto prosi temu dają...

Co do Twojego stwierdzenia, że jesteś jedyny z M-Mani, który "udziela się" w popularyzowaniu szeroko rozumianej astronomii wśród młodzieży - delikatnie bym się z Tobą nie zgodził. Raczej nie powinieneś wypowiadać się w ten sposób o ludziach, których prawie wcale się nie znasz i kompletnie nic nie wiesz o ich życiu i działalności.

Mam wrażenie, że zamiast skakać z radochy do gwiazd, z racji otrzymania tak pieknego i bezinteresownego daru,Ty tworzysz sztuczny mit o swoich zasługach. Jeżeli utwierdzisz się w przekonaniu, że za swoje zaangażowanie w przekazywanie pasji i miłości do kosmosu innym ludziom należą Ci się ORDERY to skończy się pasja i miłość a powstanie interesowność i zakłamanie. Czego Ci kompletnie nie życzę.
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
gural100
meteorytoman

Postprzez Zibi » Śr sty 25, 2012 5:16 pm

Ciesze się, że PKiM mógł uszczęśliwić niektórych "wybrańców" tym bardziej, że meteoryt ten będzie
raczej towarem bardzo deficytowym...

Guralu, Paweł został uhonorowany przez PKiM - tak jak pisał te czaderskie kawałki dostają instytucje edukacyjne
i niektórzy astro-meteoryto-file, min. Ci kultywujący prywatnie tradycje edukacyjne (i tym się chwalą).
Nikt inny na Met-Mani nie podejmował i opisywał swoich działań tak jak on to robił i pod tym względem jest jedyny.

Pozdr.
Zibi
Ostatnio edytowano Cz sty 26, 2012 9:11 am przez Zibi, łącznie edytowano 1 raz
:) Jeśli tylko możesz - tnij (:
Sekcja Meteorytowa PKiM
Zibi
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Śr sty 25, 2012 5:49 pm

Gratuluje Pawle otrzymanego okrucha. Uważam ze w pełni zasluzony. Trzeba tylko pamietac zeby nie spoczac na laurach ;)
tribal216
meteorytoman

Postprzez Paweł Baran » Śr sty 25, 2012 6:31 pm

Słuchajcie wszyscy ja nie patrzę na zasługi ani na nagrody w tym, co robię. Dalszym ciągu będę promował Astronomię oraz Meteoryty, chcę podkreślić, że dla mnie na pierwszym miejscu była Astronomia i dzielenie się tą wiedzą z każdym nawet takim, co nic nie wie i nie ma zielonego pojęcia, cieszę się, że jestem tu z Wami, są tu naprawdę mili ludzie, którzy mają znacznie więcej osiągnięć ode mnie, zaś to, co ja robię, robię od serca i własnej woli, a że lubię kosmiczne skarby tak jak każdy z nas to wiem, że każdy chce mieć meteoryt w swojej kolekcji te dawniejsze spadki i te nowe, w sumie sami widzicie to drugi meteoryt, który mam z naszego Kraju z naszej Polski dzięki i Wam wy byliście najważniejsi i tak też zostanie. Zibi napisał rację, ale nie miałem o tym pisać, ale jestem zmuszony 2012-01-17 Dzwonili do mnie z TV INFO Rzeszów, co samego mnie zaskoczyło z propozycją bym pracował dla nich, głównie chodziło im o prowadzenie w TV programu naukowego o Astronomii czy się zgodzę go prowadzić, zgodziłem się, mają dzwonić jak dojdzie do realizacji tego programu odcinki mają być robione u mnie a co za tym idzie należę do tego forum i właśnie to forum będzie się pojawiało, bo meteoryty są dla mnie najważniejsze i każdy, kto tu bywa, nie miałem o tym pisać dopiero jak dojdzie do pierwszego nagrania odcinka, promowałem i promować będę o wszystkim, co związane było i jest z Astronomią nawet i to forum. A to, że się cieszę z nowego okazu meteorytu to nic dziwnego każdy by tak reagował. :wink:
Kocham to co robię czyli Astronomie

Moje marzenie oberwać głowę meteorytem wtedy bym prędzej znalazł i potwierdził, że Ziemia krąży wokół Księżyca hi, hi, hi.
Paweł Baran
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Śr sty 25, 2012 8:10 pm

gratuluje wiec angazu telewizyjnego. 8) z niecierliwoscia czekam na premierowy odcinek - mam nadzieje ze gdzies bedzie mozna go obejrzec ( nie mam tego kanału ) ;) moze w lato zamiast nagrywac w domu ekipa bedzie chodzic z Toba po polach z wykrywka ? :D Polish Meteorite Men ? :D :D nie ironizuje, szczery szacunek :)
tribal216
meteorytoman

Postprzez Paweł Baran » Śr sty 25, 2012 8:36 pm

Jeśli dojdzie do tego programu to jest strona internetowa TV Rzeszów tam będą pojawiały się odcinki na pewno i tego programu to podam linka Wam byście widzieli. Nie ma, co na razie gratulować to samo, że telewizja dzwoniła jeszcze o niczym nie świadczy, ważne będzie pierwszy nagrany odcinek a potem pokazany. A wtedy dam znać, co i jak.

:wink:

Moje marzenie oberwać głowę meteorytem wtedy bym prędzej znalazł i potwierdził, że Ziemia krąży wokół Księżyca hi, hi, hi.
Paweł Baran
meteorytoman

Postprzez Paweł Baran » Śr wrz 05, 2012 8:38 am

Do mojej kolekcji meteorytów doszły 2012-09-04. Jeden Meteoryt NWA XXX 5 gram w pudełeczku. Oraz dwa tektyty Indochinit Wietnamit 3,1 gram oraz tektyt Irgizyt. długość: max 1,3cm szerokość max 0,7cm grubość: max 0,6cm. Zdjęcia dodam na czasie. :wink:

Paweł Baran
meteorytoman

Postprzez Paweł Baran » Śr wrz 05, 2012 9:03 am

Nowe okazy. :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Paweł Baran
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Śr wrz 05, 2012 5:37 pm

ciekawy kształt ma ten irgizyt. możesz wstawić jakieś inne foty ?
tribal216
meteorytoman

Postprzez Paweł Baran » Śr wrz 05, 2012 7:07 pm

Wszystkie meteoryty czy też tektyty pochodzą, że sklepu internetowego Toms,a, więc mam zaufanie do tego sklepu u nich biorę najwięcej okazów, zdjęcia tektytu no jak zrobię, kiedy przy dobrej słonecznej pogodzie dodam, ale jest piękny, kiedy patrzy się pod światło. :wink:

Paweł Baran
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Śr wrz 05, 2012 7:22 pm

głównie mnie zaciekawił jego kształt i stąd moja prośba :) z góry dzięki
tribal216
meteorytoman

Postprzez Zibi » Cz wrz 06, 2012 6:56 pm

Uważasz, ze ma ciekawy kształt?
mam garstkę irgizytów i muszę przyznać, że dziwolągów nie brakuje :)
Zibi
:) Jeśli tylko możesz - tnij (:
Sekcja Meteorytowa PKiM
Zibi
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Cz wrz 06, 2012 8:11 pm

każdy tektyt mający inny kształt niż podręcznikowy jest na swój sposób ciekawy ;)
tribal216
meteorytoman

Postprzez Damiano » N wrz 09, 2012 10:24 pm

Masz ładną kolekcję i oby tak dalej :wink:
Damiano
meteorytoman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do warto zobaczyć (pochwalmy się)