Re: Kolekcja meteorytów Pawła
WOW gratulacje dla PKiM za inicjatywe i dla ciebie ze masz taki fajny okazik (zasluzony)
- siaki
- meteorytoman
Paweł Baran napisał(a):...Idea jest taka, że dostają tylko ci, którzy sobie zasłużyli ? ja dostałem za pozytywną popularyzację astronomii wśród młodzieży (chyba jako jedyny udzielający się na M-Mani).
Większość certyfikowanych fragmentów idzie do instytucji państwowych, które nie maja szans na otrzymanie fragmentów, bo taką dziwną strategie przyjął Zarząd PTMet. No to jestem szczęściarzem, który w swojej kolekcji meteorytów mam już drugi Polski Meteoryt po meteorycie Morasko, wszystkich polskich meteorytów chociaż w takiej postaci nie dam rady zebrać, ale jak to się mówi trzeba cieszyć się tym co się ma.
Pawle- serdeczne i szczere gratulacje za osiągnięcie upragnionego celu.
Wszak kto pyta nie błądzi, kto puka temu otwierają, kto prosi temu dają...
Co do Twojego stwierdzenia, że jesteś jedyny z M-Mani, który "udziela się" w popularyzowaniu szeroko rozumianej astronomii wśród młodzieży - delikatnie bym się z Tobą nie zgodził. Raczej nie powinieneś wypowiadać się w ten sposób o ludziach, których prawie wcale się nie znasz i kompletnie nic nie wiesz o ich życiu i działalności.
Mam wrażenie, że zamiast skakać z radochy do gwiazd, z racji otrzymania tak pieknego i bezinteresownego daru,Ty tworzysz sztuczny mit o swoich zasługach. Jeżeli utwierdzisz się w przekonaniu, że za swoje zaangażowanie w przekazywanie pasji i miłości do kosmosu innym ludziom należą Ci się ORDERY to skończy się pasja i miłość a powstanie interesowność i zakłamanie. Czego Ci kompletnie nie życzę.
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
-
gural100 - meteorytoman
Ciesze się, że PKiM mógł uszczęśliwić niektórych "wybrańców" tym bardziej, że meteoryt ten będzie
raczej towarem bardzo deficytowym...
Guralu, Paweł został uhonorowany przez PKiM - tak jak pisał te czaderskie kawałki dostają instytucje edukacyjne
i niektórzy astro-meteoryto-file, min. Ci kultywujący prywatnie tradycje edukacyjne (i tym się chwalą).
Nikt inny na Met-Mani nie podejmował i opisywał swoich działań tak jak on to robił i pod tym względem jest jedyny.
Pozdr.
Zibi
raczej towarem bardzo deficytowym...
Guralu, Paweł został uhonorowany przez PKiM - tak jak pisał te czaderskie kawałki dostają instytucje edukacyjne
i niektórzy astro-meteoryto-file, min. Ci kultywujący prywatnie tradycje edukacyjne (i tym się chwalą).
Nikt inny na Met-Mani nie podejmował i opisywał swoich działań tak jak on to robił i pod tym względem jest jedyny.
Pozdr.
Zibi
Ostatnio edytowano Cz sty 26, 2012 9:11 am przez Zibi, łącznie edytowano 1 raz
:) Jeśli tylko możesz - tnij (:
Sekcja Meteorytowa PKiM
Sekcja Meteorytowa PKiM
-
Zibi - meteorytoman
Gratuluje Pawle otrzymanego okrucha. Uważam ze w pełni zasluzony. Trzeba tylko pamietac zeby nie spoczac na laurach 

-
tribal216 - meteorytoman
Słuchajcie wszyscy ja nie patrzę na zasługi ani na nagrody w tym, co robię. Dalszym ciągu będę promował Astronomię oraz Meteoryty, chcę podkreślić, że dla mnie na pierwszym miejscu była Astronomia i dzielenie się tą wiedzą z każdym nawet takim, co nic nie wie i nie ma zielonego pojęcia, cieszę się, że jestem tu z Wami, są tu naprawdę mili ludzie, którzy mają znacznie więcej osiągnięć ode mnie, zaś to, co ja robię, robię od serca i własnej woli, a że lubię kosmiczne skarby tak jak każdy z nas to wiem, że każdy chce mieć meteoryt w swojej kolekcji te dawniejsze spadki i te nowe, w sumie sami widzicie to drugi meteoryt, który mam z naszego Kraju z naszej Polski dzięki i Wam wy byliście najważniejsi i tak też zostanie. Zibi napisał rację, ale nie miałem o tym pisać, ale jestem zmuszony 2012-01-17 Dzwonili do mnie z TV INFO Rzeszów, co samego mnie zaskoczyło z propozycją bym pracował dla nich, głównie chodziło im o prowadzenie w TV programu naukowego o Astronomii czy się zgodzę go prowadzić, zgodziłem się, mają dzwonić jak dojdzie do realizacji tego programu odcinki mają być robione u mnie a co za tym idzie należę do tego forum i właśnie to forum będzie się pojawiało, bo meteoryty są dla mnie najważniejsze i każdy, kto tu bywa, nie miałem o tym pisać dopiero jak dojdzie do pierwszego nagrania odcinka, promowałem i promować będę o wszystkim, co związane było i jest z Astronomią nawet i to forum. A to, że się cieszę z nowego okazu meteorytu to nic dziwnego każdy by tak reagował. 

Kocham to co robię czyli Astronomie
Moje marzenie oberwać głowę meteorytem wtedy bym prędzej znalazł i potwierdził, że Ziemia krąży wokół Księżyca hi, hi, hi.
Moje marzenie oberwać głowę meteorytem wtedy bym prędzej znalazł i potwierdził, że Ziemia krąży wokół Księżyca hi, hi, hi.
- Paweł Baran
- meteorytoman
gratuluje wiec angazu telewizyjnego.
z niecierliwoscia czekam na premierowy odcinek - mam nadzieje ze gdzies bedzie mozna go obejrzec ( nie mam tego kanału )
moze w lato zamiast nagrywac w domu ekipa bedzie chodzic z Toba po polach z wykrywka ?
Polish Meteorite Men ?
nie ironizuje, szczery szacunek 

-
tribal216 - meteorytoman
Jeśli dojdzie do tego programu to jest strona internetowa TV Rzeszów tam będą pojawiały się odcinki na pewno i tego programu to podam linka Wam byście widzieli. Nie ma, co na razie gratulować to samo, że telewizja dzwoniła jeszcze o niczym nie świadczy, ważne będzie pierwszy nagrany odcinek a potem pokazany. A wtedy dam znać, co i jak.

- Paweł Baran
- meteorytoman
Do mojej kolekcji meteorytów doszły 2012-09-04. Jeden Meteoryt NWA XXX 5 gram w pudełeczku. Oraz dwa tektyty Indochinit Wietnamit 3,1 gram oraz tektyt Irgizyt. długość: max 1,3cm szerokość max 0,7cm grubość: max 0,6cm. Zdjęcia dodam na czasie. 

- Paweł Baran
- meteorytoman
- Paweł Baran
- meteorytoman
ciekawy kształt ma ten irgizyt. możesz wstawić jakieś inne foty ?
-
tribal216 - meteorytoman
Wszystkie meteoryty czy też tektyty pochodzą, że sklepu internetowego Toms,a, więc mam zaufanie do tego sklepu u nich biorę najwięcej okazów, zdjęcia tektytu no jak zrobię, kiedy przy dobrej słonecznej pogodzie dodam, ale jest piękny, kiedy patrzy się pod światło. 

- Paweł Baran
- meteorytoman
głównie mnie zaciekawił jego kształt i stąd moja prośba
z góry dzięki

-
tribal216 - meteorytoman
Uważasz, ze ma ciekawy kształt?
mam garstkę irgizytów i muszę przyznać, że dziwolągów nie brakuje
Zibi
mam garstkę irgizytów i muszę przyznać, że dziwolągów nie brakuje