Brekcja impaktowa?

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Postprzez Kenny » Wt mar 09, 2010 11:04 am

nie mówie o jakichś przetopieniach impaktowych bo ich tam nie widzę...
a brekcje niema problemu wykop mi tą studnie i dokop się do pierwszej lepszej strefy uskokowej a będziesz miał i brekcje anortozytowe

co do struktur przedstawionych na fotkach na podstawie samych zdjęć nie da się wiele powiedzieć trzeba by to mieć pod mikroskopem ale wygląda to na naturalną formę mineralną
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez oGR » N mar 14, 2010 2:16 pm

A tak w ogóle to gdzie miałeś sposobność zapoznać się jak wygląda skała z przetopieniami ?
Tylko bez H2O !
Zdechłe ryby płyną ..............................................z .?........ prądem .
oGR
meteorytoman

Brekcja impaktowa

Postprzez WMakocki » Śr mar 17, 2010 5:34 pm

Wiem,że to naturalna forma bo sam tego nie ulepiłem.Tylko czy ona
ma jakąś nazwę?Co ci jankesi nie wymyślą -impaktowe sferule ze
skał prekambryjskich,Też coś!! Napisali pracę jak odróżnić ooidy
od sferul impaktowych.Ale,ale, to zaczyna być nudne.Może tak dla
odmiany np.Brekcja regolitowa,WM
WMakocki
meteorytoman

Postprzez oGR » Wt mar 23, 2010 9:39 am

Kenny napisał(a):nie mówie o jakichś przetopieniach impaktowych bo ich tam nie widzę...

Jeszcze raz spytam :

gdzie miałeś sposobność zapoznać się jak wygląda skała z przetopieniami ? Wszyscy czekają na odpowiedź !
Gdzie widziałeś taką skałę ? I jaka to była za skała ?
I bez H2O !
Zdechłe ryby płyną ..............................................z .?........ prądem .
oGR
meteorytoman

Postprzez WMakocki » Pn mar 29, 2010 9:25 pm

oGR napisał(a):
Kenny napisał(a):nie mówie o jakichś przetopieniach impaktowych bo ich tam nie widzę...

Jeszcze raz spytam :

gdzie miałeś sposobność zapoznać się jak wygląda skała z przetopieniami ? Wszyscy czekają na odpowiedź !
Gdzie widziałeś taką skałę ? I jaka to była za skała ?
I bez H2O !

oRG nie torturuj człowieka, Keny na pewno gdzieś widział przetopienia.
To takie czarne,czerwone,żółte lub zielone szkliwo z bąbelkami.Np.tu
http://picasaweb.google.com/WMakocki/CL ... directlink
WMakocki
meteorytoman

Postprzez oGR » Wt mar 30, 2010 11:37 am

Coś taki wyrywny ! Pytanie było do kenny'ego . Wiem jak wyglądają przetopienia i gdzie ich wypatrywać należy . Przypodobać się chciałeś kenny'emu ? Wiedziałem że na tym pytaniu się " szpenio " rozłoży ,bo jak sadzę na AGH nikt tego nie uczy , a w zbiorach z resztą też takiego materiału nie mają .

// EDIT. Otrzymuje wiadomości od użytkowników forum że nie podoba im się twoje zachowanie. Zachowujesz się Pan jak za przeproszeniem gówniarz prowokujących wszystkich wokoło.
Jeżeli zobaczę jeszcze jeden post z Pana strony obraźliwy dla innych, prowokujący lub zupełnie nie związany z danym tematem wiadomości takie będą usuwane bez ostrzeżenia.
MG-MET
oGR
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Wt mar 30, 2010 4:34 pm

oGR napisał(a):Coś taki wyrywny ! Pytanie było do kenny'ego . Wiem jak wyglądają przetopienia i gdzie ich wypatrywać należy . Przypodobać się chciałeś kenny'emu ? Wiedziałem że na tym pytaniu się " szpenio " rozłoży ,bo jak sadzę na AGH nikt tego nie uczy , a w zbiorach z resztą też takiego materiału nie mają .

Ostrzeżenie dla użytkownika oGR: zaczyna Pan być coraz bardziej napastliwy, pańskie wypowiedzi stają się obraźliwe dla innych użytkowników forum
Ostatnio edytowano Pt kwi 02, 2010 10:13 pm przez Jacek Drążkowski, łącznie edytowano 2 razy
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez oGR » Cz kwi 01, 2010 10:41 pm

Prawdziwa cnota krytyk się nie boi.

— Ignacy Krasicki
Monachomachia

Niniejszą sentencję dedykuję właścicielowi tego forum .
oGR
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?