,,,,,,,,,,...........,,,,,,,

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: Największy meteoryt Polski

Postprzez sherman » N sie 07, 2011 9:57 pm

Kenny napisał(a):dobra poddaje się...
Jak grochem o ścianę... żadne argumenty nie wygrają tej wojny i wszelakie wątpliwości zawsze będą tłumaczone na swoją korzyść...
na pomoc nie licz, na posty ani prv nie odpisuje!

Na pomoc nie licze bo i tak bys mi nie pomógł taka niestety jest prawda bo nie potrafisz odpowiedzieć na pytania zadane wyżej więc nie uważam cię za wiarygodnego gościa.
Dobrze wiesz co znajduję się na zdjęciach wyżej czas przestać być być niedowiarkiem albo celowo palić głupa.
I nie jak grochem o sciane tylko nie dostałem sensownej odpowiedzi i stąd to całe zamieszanie bo ja nie należę do tych co im każdy kit można wcisnąć.
WIĘC JESZCZE RAZ KENNY POWIEDZ TU PRZY WSZYSTKICH CZY TA SKAŁA TWOIM ZDANIEM JEST NA 100% ZIEMSKĄ SKAŁĄ.
https://picasaweb.google.com/1120277661 ... 64Kx4M2EQw
PRĘDZEJ BYM UWIERZYŁ ZE TO ODPAD JAKIS NIŻ SKAŁA OSADOWA PANOWIE BEZ PRZESADY
sherman
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pn sie 08, 2011 10:52 am

Obrazek

Jak mam Ci odpowiedzieć na konkretne pytanie jak w większości zadajesz pytania do całych galerii, naucz się formułować swoje zapytania, i naucz się wklejać zdjęcia a nie zmuszać wszystkich do klikania po 50linkach gdzie nie wiadomo o co chodzi!
Nigdzie nie napisałem że jest to skała osadowa, na pierwszy rzut oka wygląda jak amfibolit ale na podstawie zdjęcia głowy sobie za to uciąć nie dam (tym bardziej że skały klasyfikuje się na podstawie składu mineralnego a nie wyglądu! a ja mikroskopu polaryzacyjnego jak niektórzy w oczach nie mam)
Natomiast tak przy stanie mojej wiedzy 100% jest to skała pochodzenia ziemskiego! o czym świadczy choćby wysoka zawartość magnetytu.
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez rolnik » Pn sie 08, 2011 1:22 pm

...
Ostatnio edytowano Śr sie 31, 2011 2:43 pm przez rolnik, łącznie edytowano 2 razy
rolnik
meteorytoman

Postprzez sherman » Wt sie 09, 2011 9:40 pm

Kenny napisał(a):Obrazek

Jak mam Ci odpowiedzieć na konkretne pytanie jak w większości zadajesz pytania do całych galerii, naucz się formułować swoje zapytania, i naucz się wklejać zdjęcia a nie zmuszać wszystkich do klikania po 50linkach gdzie nie wiadomo o co chodzi!
Nigdzie nie napisałem że jest to skała osadowa, na pierwszy rzut oka wygląda jak amfibolit ale na podstawie zdjęcia głowy sobie za to uciąć nie dam (tym bardziej że skały klasyfikuje się na podstawie składu mineralnego a nie wyglądu! a ja mikroskopu polaryzacyjnego jak niektórzy w oczach nie mam)
Natomiast tak przy stanie mojej wiedzy 100% jest to skała pochodzenia ziemskiego! o czym świadczy choćby wysoka zawartość magnetytu.

Niestety my słabo znawcy tematu musimy uwierzyć we wszystko co nam powie ekspert nawet jeżeli odpowiedz nie jest trafiona.
Nie pisałem ze ty mówiłeś ze to skała osadowa inny ekspert który trzymał kamień w dłoni tak twierdził.
sherman
meteorytoman

Postprzez sherman » Śr sie 10, 2011 11:10 am

Widzę że łatwo ci przychodzi pisanie nie prawdy 100% ziemska skała a niby skąd wiesz ze w skale znajduje się magnetyt bo ja uważam że magnetytu w tym kamieniu nie ma!
Przyrównaj sobie kamień do NWA 5928 i nie wypisuj że to amfibolit bo nie prawdę piszesz.
http://www.woreczko.pl/meteorites/news/NWA5928.htm
sherman
meteorytoman

Postprzez rolnik » Śr sie 10, 2011 6:37 pm

...
Ostatnio edytowano Śr sie 31, 2011 2:43 pm przez rolnik, łącznie edytowano 1 raz
rolnik
meteorytoman

Postprzez pomponiusz » Śr sie 10, 2011 7:20 pm

rolnik napisał(a):........,długo sie czeka?

w moim przypadku np trwało 10 miesięcy w końcu próbka przepadła i badający też się ulotnił .
myślę że nie masz co liczyć na zaspokojenie swojej ciekawości , no chyba ze zaczniesz sam zaocznie w drodze samokształcenia studiować petrografię . co daje pewną gwarancję na to że w końcu wiedzieć będziesz albo i dalej nie .
pomponiusz
meteoryt

Postprzez rolnik » Śr sie 10, 2011 7:40 pm

...
Ostatnio edytowano Śr sie 31, 2011 2:44 pm przez rolnik, łącznie edytowano 1 raz
rolnik
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Śr sie 10, 2011 9:34 pm

no, panowie, przyznać się, którego to z Was widziałem dziś w tvp.info? tyle "meteorytów" spadło na pole, tv pokazuje dumnego rolnika, cały stos zebranych "skarbów", a na koniec wypowiedź archeologa, że niestety, ale to zwykła ruda darniowa... no, ale panowie swoje 5 minut w tvp mieli ;))
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez tin » Śr sie 10, 2011 10:21 pm

ruda "durniowa"? :D
Jak patrzę na posty shermana i rolnika to podziwiam, że udało im się Kennego wciągnąć do tej długiej i "durnej" rozmowy.
tin
meteorytoman

Postprzez Kenny » Śr sie 10, 2011 11:34 pm

Tin robię to z prostego powodu :) im więcej widziałeś tym dokładniejsza jest Twoja wiedza:)
jak bym samemu miał zbierać gruz po polach to raczej bym się poddał :)
Ostatnimi czasy kumpel archeolog znalazł kawałek toporka kamiennego z dziwnego kamienia. Jeśli moje przypuszczenia się potwierdzą to można z dokładnością do 10m określić miejsce wydobycia materiału na owe narzędzie (dość nietypowa i rzadka skała)
Poza tym do puki Cię nie obrażają to całkiem dobra zabawa jest :)
Kenny
meteorytoman

Postprzez rolnik » Cz sie 11, 2011 6:06 am

...
Ostatnio edytowano Śr sie 31, 2011 2:45 pm przez rolnik, łącznie edytowano 1 raz
rolnik
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Cz sie 11, 2011 7:39 am

Jacek Drążkowski napisał(a):no, panowie, przyznać się, którego to z Was widziałem dziś w tvp.info? tyle "meteorytów" spadło na pole, tv pokazuje dumnego rolnika, cały stos zebranych "skarbów", a na koniec wypowiedź archeologa, że niestety, ale to zwykła ruda darniowa... no, ale panowie swoje 5 minut w tvp mieli ;))

eee przeciez archeolog i cala reszta chce ich/go oszukac pewnie mowiac ze to ruda darniowa i tak naprawde zagarnac wszystkie metki :lol: :lol: strzelam ze to był stos lunarów :lol: :lol: :lol:
tribal216
meteorytoman

Postprzez Kenny » Cz sie 11, 2011 8:36 am

Rolniku tu aluzji do Twojego kamienia nie było chyba że to Ty występowałeś w tv.
Twoj kamień to skała krystaliczna nie osadowa.
pozdrawiam.
Kenny
meteorytoman

Postprzez tin » Cz sie 11, 2011 9:18 am

Kenny napisał(a):Tin robię to z prostego powodu :) im więcej widziałeś tym dokładniejsza jest Twoja wiedza:)
jak bym samemu miał zbierać gruz po polach to raczej bym się poddał :)
Ostatnimi czasy kumpel archeolog znalazł kawałek toporka kamiennego z dziwnego kamienia. Jeśli moje przypuszczenia się potwierdzą to można z dokładnością do 10m określić miejsce wydobycia materiału na owe narzędzie (dość nietypowa i rzadka skała)
Poza tym do puki Cię nie obrażają to całkiem dobra zabawa jest :)

No coś w tym jest. Dobrze, że są ludzie, którzy łażą po polach i szukają. Szkoda tylko, że tak słabo idzie im (niektórym) przyswajanie wiedzy na czym cierpi to forum bo zasypywane jest stertą polodowcowych otoczaków. Trzeba w kółko tłumaczyć to samo tym samym osobom :-/
Wzorem dla "Łowców(kropka)M" powinien być człowiek o niku januszkonopka. Nie wydziwia, nie tworzy wykręconych teorii, nie dorabia gęby otoczakom. Po prostu ma coś co mu się wydaje dziwne, pyta i bez emocji przyjmuje opinię, że to ziemniak. Zresztą bez większych emocji przyjął również opinię, że znaleziony przez niego kamień to meteoryt (i faktycznie to był meteoryt!). Nie potrzebuje 100 tyś. postów do tego, żeby czuć się lepiej.
tin
meteorytoman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do czy to jest to?