sherman napisał(a):kamien pod skorupką jest nadtopiony więc nie prawdą jest to co napisałeś ale zawsze masz wymówkę ze na podstawie zdj. zidentyfikowałeś skałę.
Sorry Sherman !
Zdjęcia są bardzo wyraźne , więc masz właściwy sprzęt do robienia fotek meteorytów !
Pokaż mi zdjęcia , na których zgodnie z Twoim cytatem Kamień ma skorupkę ( w domyśle obtopieniową ) i podobno pod nią kamień jest nadtopiony ??? - co już samo w sobie jest dość dziwne , bo meteoryty pod skorupą obtopieniową nie ujawniają cech dalszego ( głębszego obtopienia

)_ Zwyczajnie co już na powieszchni meteorytu uległo ablacji , co potocznie nazywamy obtopieniem , to pod skorupą powstałą w jej wyniku niestety nie ma dodatkowego obtopienia .
A co do Twoich obserwacji z kamieniami , to ja sam to już dawno przerobiłem !
Kiedy zrozumiałem , że Nasza Ziemia potrafi przeobrazić wszelkie skały w sposób , który czasem upodabnia je do meteorytowego pochodzenia , to zwyczajnie zacząłem dużo czytać , powiększać Kolekcję , i przede wszystkim oglądać na żywo meteoryty - nie zdjęcia , które często są bardzo mylne
Poza tym , powiedz mi komu zależało by Tobie powiedzieć , że ten kamień to granit , a nie meteoryt
Osobiście nie widzę żadnych racjonalnych przesłanek , więc dziwię się , że coś imputujesz Kennemu , który z dobrej woli Tobie odpowiada
Pozdrawiam !
Meteoriticon
ps : bez obrazy