W 2005 roku porobiłem zdjęcia temu okazowi i jeszcze takiemu skamieniałemu zębowi. Fotki wysłałem do Państwowego Instytutu Geologicznego w Warszawie wraz z próbką, czyli odciąłem niewielki kawałek z tego kamienia. Pani dr Elżbieta Jackowicz odpisała mi że przesłana próbka skalna nie jest meteorytem jak również to ,co kształtem przypomina ząb.Próbka ta była niewielka gdzieś 6mm,6mm,3mm, czy jest możliwość że tego było za mało i dlaczego nie odpisała co to jest, przecież mają tam odpowiednie mikroskopy.
Kamień i ząb znalazłem w Chłapowie na plaży pod klifem z tym że ząb siedział w klifie dwa metry nad poziomem morza i do połowy wystawał z piasku widniejąc jako rdzawy kamień co przykuło moją uwagę. Palce zaraz pokryły się tak jakby rdzą więc rzuciłem tym o większy kamień. I w ten oto sposób ze skorupy wydostał się ten okaz przypominający zęba.
Wiem że z tym niby zębem to nie na tym forum ale może to kogoś zaciekawi.
Wracając do mojego meteoryta to mogę tylko napisać że jest trochę ciężki i nie ciągnie go magnes. Jestem w stanie odciąć kawałek do analizy tylko nie wiem ile i komu?
Załączam link z nagraniem tego co mam.
http://www.youtube.com/watch?v=1xQuqIWBhBg