A o to chodzi :-)
O to akurat nie można mieć pretensji, takie było założenie od początku - że to ma być kącik do dyskusji tylko dla członków. Nie wiedzę w tym niczego złego.
Poza tym niewiele się tam dzieje, a do forum zapisało się kilkunastu ze 113 członków PTM.
To co się dzieje w PTM jest jawne i dostępne na stronie http://www.ptmet.org.pl/
Są raporty z działalności, sprawozdania z walnych zebrań, komunikaty dla członków i wiele innych rzeczy. Mam nadzieję, że ja się nie fatyguję na darmo i że ktoś to czyta :-)
Ostatnio dodałem pierwsze szczegóły na temat seminarium w Olsztynie
i pikniku we Fromborku, właściwie to wczoraj i dzisiaj.
No to już lepiej podam linki bezpośrednie:
http://www.ptmet.org.pl/olsztyn2009b.htm
http://www.ptmet.org.pl/ozma/
A ja mam zapisane, że to Ty razem z Robertem M. miałeś ułozyć ten kodeks. Mylę się?
Przepraszam bardzo że spytam ...... ale pierwsze słyszę że miałem układać kodeks

Czy ktoś mnie oswieci ???

Gdzie i kiedy padła takowa propozycja !?
Może być na priva

pozdro
Robert M.
-
Romulus - meteorytoman
> Ja taki kodeks opracowałem, ale NIKT nie był zainteresowany
> nawet dyskusją, nie mówiąc o jego wprowadzeniu w życie
Przeczytaj na Seminarium albo przyslij Zarządowi. Ja bym to chętnie widzia w Meteorycie albo na stronie PTM.
> Proponuję z tym rozliczaniem nie przeginać, bo akurat (powiem
> nieskromnie) dla Polskiego Towarzystwa Meteorytowego kilka
> rzeczy zrobiłem.
Przecież tego nikt nie neguje.
> A sprawozdania... Cóż, miałem sprawę przemilczeć, ale w takim
> razie odniosię się do tego "dzieła" i zrobię to publicznie.
Nie rozumiem o co chodzi, napisz proszę na priva.
Do Roberta odpiszę na priva.
> "internetowe getto PTMet".
A co Wam przeszkasza mały kącik tylko dla członków PTM? Trudno mi to zrozumieć.
> nawet dyskusją, nie mówiąc o jego wprowadzeniu w życie
Przeczytaj na Seminarium albo przyslij Zarządowi. Ja bym to chętnie widzia w Meteorycie albo na stronie PTM.
> Proponuję z tym rozliczaniem nie przeginać, bo akurat (powiem
> nieskromnie) dla Polskiego Towarzystwa Meteorytowego kilka
> rzeczy zrobiłem.
Przecież tego nikt nie neguje.
> A sprawozdania... Cóż, miałem sprawę przemilczeć, ale w takim
> razie odniosię się do tego "dzieła" i zrobię to publicznie.
Nie rozumiem o co chodzi, napisz proszę na priva.
Do Roberta odpiszę na priva.
> "internetowe getto PTMet".
A co Wam przeszkasza mały kącik tylko dla członków PTM? Trudno mi to zrozumieć.
- X
- meteorytoman
tomasir napisał(a):Właśnie dlatego ichniejszy dział jest tutaj ukryty (przez jakiś czas był widoczny)
Tam się nic nie dzieję... a jeżeli nawet to i tak wcześniej czy później wszystko trafi do publicznej wiadomości.
Jeżeli nie wierzysz to się zapisz do PTMet - ja Ci dam rekomendacje... tylko ciekawe czy znajdzie się druga osoba???

pozdro
Z.
Ostatnio edytowano N sty 04, 2009 8:54 pm przez Zibi, łącznie edytowano 1 raz
-
Zibi - meteorytoman
Jeszcze raz wypowiem się na ten temat. Jestem uczestnikiem również innych forum, w tym takich jak forum birofilów Browar.biz. Tam też nie wszystko jest dostępne dla wszystkich i nikt się nie awanturuje. Niektóre działy są tylko dla zarejestrowanych uczestników, inne tylko dla wybranych z nich (są oczywiście różne kryteria, w zależności od forum). Są też fora wyłącznie dla członków różnych organizacji i nie są to wyłącznie organizacje faszystowskie. A postronne osoby nie mogą nawet tam zajrzeć. Dlaczego PTMet nie może mieć takiego kącika dla członków swojej organizacji, gdzie można byłoby umieszczać informacje i ogłoszenia tylko dla członków PTMet? Na razie nie ma obowiązku publikowania takich informacji w ogólnodostępnych mediach. A właśnie taki nakaz trąciłby mi komuną i faszyzmem. Bo przecież wszyscy musieli wtedy wiedzieć wszystko o wszystkich....
Krisp01, nr leg. PTMet. 113.
Meteorytoholik.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu. Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły.
Meteorytoholik.
- krisp01
- meteorytoman
tomasir napisał(a):Jarosław Bandurowski napisał(a):A działania PTM nie są tajne.
Właśnie dlatego ichniejszy dział jest tutaj ukryty (przez jakiś czas był widoczny)
ps. Nie mogłem się powstrzymać
forum PTM miało być oddzielnym samodzielnym forum, ale łatwiej było zrobić tu takie podforum (wygoda dla użytkowników - jedno logowanie zamiast dwóch)
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
Zibi napisał(a):
Jeżeli nie wierzysz to się zapisz do PTMet - ja Ci dam rekomendacje...
Wierz mi - nigdy mi na tym nie zależało, szczególnie, że wiele rzeczy po prostu mi się tam nie podoba. Zresztą pewnie sam znasz te sprawy nawet lepiej - jako członek - więc nie muszę nic tłumaczyć.
Jacek Drążkowski napisał(a):tomasir napisał(a):Jarosław Bandurowski napisał(a):A działania PTM nie są tajne.
Właśnie dlatego ichniejszy dział jest tutaj ukryty (przez jakiś czas był widoczny)
ps. Nie mogłem się powstrzymać
forum PTM miało być oddzielnym samodzielnym forum, ale łatwiej było zrobić tu takie podforum (wygoda dla użytkowników - jedno logowanie zamiast dwóch)
Po pierwsze to "wink" zawsze znaczy z przymróżeniem oka, ale skoro tak poważnie to i ja poważnie i szczerze odpiszę.
To, że dział był widoczny, to niestety całkowity brak profesjonalizmu.
Jako zarządzający forum masz wgląd w maile i wiesz kto i jak się rejestruje. Wystarczyło wysłać maila do wszystkich członków PTMu (lub przekazać informację o tym, że jest zamknięte forum dla nich). Pewnie po jakimś czasie i tak inni by się jakoś dowiedzieli, ale to zawsze lepiej niż pokazać a potem zabrać...
- tomasir
- meteorytoman
filip napisał(a):Witam!
A tak niewinnie się to zaczęło. Miał być tylko deszczyk w Indiach.
Pozdrawiam Filip
A znasz taką teorię o wpływie łopotania skrzydłami motylka w puszczy amazońskiej na pogodę w Indiach? To może na tej samej zasadzie - deszcz meteorytów w Indiach spowodował te wszystkie perturbacje na forum PTM w Polsce

Krisp01, nr leg. PTMet. 113.
Meteorytoholik.
Meteorytoholik.
- krisp01
- meteorytoman