sherman napisał(a):dzięki
Co bys nie pokazał to i tak na tym forum meteorytu nie znajdziesz![]()
zdjęcie przedstawia meteoryt WILLAMETTE IIIAB do porównania moje żelazo na niektórych okazach zachowały się figury widmanstattena.
Nie są to pallasyty jak twierdził Pan Kwaśny, żelazo zawiera tyle samo % niklu co meteoryt Willamette.
dodatkowo siedzi w BREKCJI IMPAKTOWEJ którą zidentyfikował jakiś oszołom na uniwersytecie śląskim jako PIASKOWIEC.
nie jest to pojedynczy okaz lecz 100kg. towaru pochodzącego z impaktu:mrgreen:
http://translate.google.pl/translate?hl ... e_lrg.html
Sherman, myślałem, że z czasem nabierzesz trochę rozumu (niektórzy potrzebują mniej, inni więcej czasu), ale Ty zaczynasz znowu mantrować swoje, siejąc tu zamęt i dezinformację. Zestawiając zdjęcia meteorytu Willamette z czymś wyglądającym na bryłę piaskowca z jakimiś dziwnymi wtrąceniami (żużel? meteoryt żelazny?) wystawiasz sobie świadectwo, że jest z tobą gorzej, niż myślałem

Te wyglądające na żelazne wtrącenia, i owszem, powinny być sprawdzone na zawartość niklu. Jeśli napisałeś, że jest tego niklu tam tyle co w oktaedrytach IIIAB to pokaż wyniki badań. Małe bryłki Moraska potrafią podobnie wyglądać, bo sporo zanieczyszczeń zawierają. Jednak nawet gdyby te wtrącenia były meteorytowe, to jeszcze nie oznacza, że można ten twór nazywać brekcją impaktową! Sprawdź w sieci definicję piaskowca.