Deszczyk w Indiach

tu piszemy o wydarzeniach poza granicami kraju, które mogą zainteresować meteorytomanów

Moderator: webimage

Postprzez X » N sty 04, 2009 3:28 pm

A o to chodzi :-)
O to akurat nie można mieć pretensji, takie było założenie od początku - że to ma być kącik do dyskusji tylko dla członków. Nie wiedzę w tym niczego złego.

Poza tym niewiele się tam dzieje, a do forum zapisało się kilkunastu ze 113 członków PTM.

To co się dzieje w PTM jest jawne i dostępne na stronie http://www.ptmet.org.pl/

Są raporty z działalności, sprawozdania z walnych zebrań, komunikaty dla członków i wiele innych rzeczy. Mam nadzieję, że ja się nie fatyguję na darmo i że ktoś to czyta :-)

Ostatnio dodałem pierwsze szczegóły na temat seminarium w Olsztynie
i pikniku we Fromborku, właściwie to wczoraj i dzisiaj.

No to już lepiej podam linki bezpośrednie:
http://www.ptmet.org.pl/olsztyn2009b.htm
http://www.ptmet.org.pl/ozma/
X
meteorytoman

Postprzez Janusz_W_Kosinski » N sty 04, 2009 7:19 pm

:arrow:
Ostatnio edytowano Cz lut 11, 2010 10:18 pm przez Janusz_W_Kosinski, łącznie edytowano 1 raz
Janusz_W_Kosinski
meteorytoman

Postprzez Romulus » N sty 04, 2009 8:10 pm

A ja mam zapisane, że to Ty razem z Robertem M. miałeś ułozyć ten kodeks. Mylę się? :-)

Przepraszam bardzo że spytam ...... ale pierwsze słyszę że miałem układać kodeks :shock: poszukiwacza :shock: meteorytów :shock:

Czy ktoś mnie oswieci ??? :idea: :idea: :idea:
Gdzie i kiedy padła takowa propozycja !?
Może być na priva :!:

pozdro

Robert M.
Romulus
meteorytoman

Postprzez X » N sty 04, 2009 8:26 pm

> Ja taki kodeks opracowałem, ale NIKT nie był zainteresowany
> nawet dyskusją, nie mówiąc o jego wprowadzeniu w życie

Przeczytaj na Seminarium albo przyslij Zarządowi. Ja bym to chętnie widzia w Meteorycie albo na stronie PTM.

> Proponuję z tym rozliczaniem nie przeginać, bo akurat (powiem
> nieskromnie) dla Polskiego Towarzystwa Meteorytowego kilka
> rzeczy zrobiłem.

Przecież tego nikt nie neguje.

> A sprawozdania... Cóż, miałem sprawę przemilczeć, ale w takim
> razie odniosię się do tego "dzieła" i zrobię to publicznie.

Nie rozumiem o co chodzi, napisz proszę na priva.

Do Roberta odpiszę na priva.

> "internetowe getto PTMet".

A co Wam przeszkasza mały kącik tylko dla członków PTM? Trudno mi to zrozumieć.
X
meteorytoman

Postprzez Zibi » N sty 04, 2009 8:40 pm

tomasir napisał(a):Właśnie dlatego ichniejszy dział jest tutaj ukryty (przez jakiś czas był widoczny) ;)

Tam się nic nie dzieję... a jeżeli nawet to i tak wcześniej czy później wszystko trafi do publicznej wiadomości.
Jeżeli nie wierzysz to się zapisz do PTMet - ja Ci dam rekomendacje... tylko ciekawe czy znajdzie się druga osoba??? ;-)
pozdro
Z.
Ostatnio edytowano N sty 04, 2009 8:54 pm przez Zibi, łącznie edytowano 1 raz
Zibi
meteorytoman

Postprzez krisp01 » N sty 04, 2009 8:49 pm

Jeszcze raz wypowiem się na ten temat. Jestem uczestnikiem również innych forum, w tym takich jak forum birofilów Browar.biz. Tam też nie wszystko jest dostępne dla wszystkich i nikt się nie awanturuje. Niektóre działy są tylko dla zarejestrowanych uczestników, inne tylko dla wybranych z nich (są oczywiście różne kryteria, w zależności od forum). Są też fora wyłącznie dla członków różnych organizacji i nie są to wyłącznie organizacje faszystowskie. A postronne osoby nie mogą nawet tam zajrzeć. Dlaczego PTMet nie może mieć takiego kącika dla członków swojej organizacji, gdzie można byłoby umieszczać informacje i ogłoszenia tylko dla członków PTMet? Na razie nie ma obowiązku publikowania takich informacji w ogólnodostępnych mediach. A właśnie taki nakaz trąciłby mi komuną i faszyzmem. Bo przecież wszyscy musieli wtedy wiedzieć wszystko o wszystkich....
Krisp01, nr leg. PTMet. 113.
Meteorytoholik.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu. Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły.
krisp01
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » N sty 04, 2009 9:36 pm

tomasir napisał(a):
Jarosław Bandurowski napisał(a):A działania PTM nie są tajne.

Właśnie dlatego ichniejszy dział jest tutaj ukryty (przez jakiś czas był widoczny) ;)

ps. Nie mogłem się powstrzymać :P

forum PTM miało być oddzielnym samodzielnym forum, ale łatwiej było zrobić tu takie podforum (wygoda dla użytkowników - jedno logowanie zamiast dwóch)
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez tomasir » Pn sty 05, 2009 7:30 am

Zibi napisał(a):
Jeżeli nie wierzysz to się zapisz do PTMet - ja Ci dam rekomendacje...

Wierz mi - nigdy mi na tym nie zależało, szczególnie, że wiele rzeczy po prostu mi się tam nie podoba. Zresztą pewnie sam znasz te sprawy nawet lepiej - jako członek - więc nie muszę nic tłumaczyć.

Jacek Drążkowski napisał(a):
tomasir napisał(a):
Jarosław Bandurowski napisał(a):A działania PTM nie są tajne.

Właśnie dlatego ichniejszy dział jest tutaj ukryty (przez jakiś czas był widoczny) ;)

ps. Nie mogłem się powstrzymać :P

forum PTM miało być oddzielnym samodzielnym forum, ale łatwiej było zrobić tu takie podforum (wygoda dla użytkowników - jedno logowanie zamiast dwóch)

Po pierwsze to "wink" zawsze znaczy z przymróżeniem oka, ale skoro tak poważnie to i ja poważnie i szczerze odpiszę.

To, że dział był widoczny, to niestety całkowity brak profesjonalizmu.
Jako zarządzający forum masz wgląd w maile i wiesz kto i jak się rejestruje. Wystarczyło wysłać maila do wszystkich członków PTMu (lub przekazać informację o tym, że jest zamknięte forum dla nich). Pewnie po jakimś czasie i tak inni by się jakoś dowiedzieli, ale to zawsze lepiej niż pokazać a potem zabrać...
tomasir
meteorytoman

Postprzez filip » Pn sty 05, 2009 4:25 pm

Witam!
A tak niewinnie się to zaczęło. Miał być tylko deszczyk w Indiach.
Pozdrawiam Filip
filip
filip
meteorytoman

Postprzez krisp01 » Pn sty 05, 2009 7:18 pm

filip napisał(a):Witam!
A tak niewinnie się to zaczęło. Miał być tylko deszczyk w Indiach.
Pozdrawiam Filip

A znasz taką teorię o wpływie łopotania skrzydłami motylka w puszczy amazońskiej na pogodę w Indiach? To może na tej samej zasadzie - deszcz meteorytów w Indiach spowodował te wszystkie perturbacje na forum PTM w Polsce :D
Krisp01, nr leg. PTMet. 113.
Meteorytoholik.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu. Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły.
krisp01
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do na świecie