Co to za znalezisko?

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: Co to za znalezisko?

Postprzez Jacek Drążkowski » Pn maja 30, 2011 5:16 pm

fraglesik napisał(a):...Poinformuję o wynikach badań choć mówią, ze to może potrwać.

to ja tylko mam taką małą prośbę... może zawieśmy ten wątek do czasu otrzymania jakowyś wyników i... nie pisz już o znalezieniu kolejnego kolorowego piksela w cyfrowym obrazie :mrgreen:
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez fraglesik » Pn maja 30, 2011 6:00 pm

Dobrze;)))Nie dodaję już żadnych komentarzy do czasu otrzymania wyników. Pouczę tylku Kenny, że bazalt nie zawiera niklu. Zegnam wszystkich i dzięki za mile spędzony czas. Do zobaczenia.
fraglesik
meteorytoman

Postprzez Kenny » Wt maja 31, 2011 8:46 pm

i tu kolego się zdziwisz bo średnio bazalty zawierają 0,1% niklu
z reszta test na nikiel wykonany w sposób jaki zaprezentowałeś nie wnosi niczego do tematu...
wiele pierwiastków ma zielony roztwór soli najpospolitszym jest żelazo na +2 stopniu utlenienia (które z resztą dominuje w bazaltach)
poza tym zasadnicze pytanie gdzie Ty widziałeś kolorowy bazalt?
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez fraglesik » Wt maja 31, 2011 10:32 pm

Na 650, jak zauważyłem wyswietleń na stronie mojego tematu jedynie Ty Kenny, który ponoc jestes geologiem i Twój kompan niejaki Tomasiur przekonujecie mnie, ze to co mam to bazalt. Zaznaczam , ze zapoznałem sie z ich budowa , wystepowaniem , składem chemicznym, zwitrzelinami i td itd. Zaden jednak z Was nie potrafi tego uzasadnic chocby wysyłajac mi jakies podobne fotki. Tomasiur wysłał mi jakies mokre i suche kamienie zapaprane przez zaby cierpiace na obstrukcje mówiac, ze to jest to co mam:))Cały czas Tomasiur powoluje sie na Ciebie Kenny jako geologa. Mnie natomiast, jak mówiłem wysłał ufajdane przez żaby kamienie choc wyraznie prosiłem go o strukture czyli to co jest w środku:))))Nie uwłaczając nic środowisku geologicznemu proszę aby Kenny (autorytet ) Toma siura wysłał mi fotki przełamanych bazaltów na podstawie których będę mógł wykluczyc tego mojego:)))) ze śmietankowego grona:))) Zauważyłem też, ż Tomaszsiur jest niezłym ekspertem meteorytowym , gdyz potrafi załatwić meteorytomana w 5 minut. No panie Jacku ma pan niestety konkurenta:)))) Pozdrawiam wszystkich i zyczę miłych kamiennych snów:)))))
fraglesik
meteorytoman

Postprzez tomasir » Wt maja 31, 2011 10:50 pm

fraglesik napisał(a):Na 650, jak zauważyłem wyswietleń na stronie mojego tematu jedynie Ty Kenny, który ponoc jestes geologiem i Twój kompan niejaki Tomasiur przekonujecie mnie, ze to co mam to bazalt. Zaznaczam , ze zapoznałem sie z ich budowa , wystepowaniem , składem chemicznym, zwitrzelinami i td itd. Zaden jednak z Was nie potrafi tego uzasadnic chocby wysyłajac mi jakies podobne fotki. Tomasiur wysłał mi jakies mokre i suche kamienie zapaprane przez zaby cierpiace na obstrukcje mówiac, ze to jest to co mam:))Cały czas Tomasiur powoluje sie na Ciebie Kenny jako geologa. Mnie natomiast, jak mówiłem wysłał ufajdane przez żaby kamienie choc wyraznie prosiłem go o strukture czyli to co jest w środku:))))Nie uwłaczając nic środowisku geologicznemu proszę aby Kenny (autorytet ) Toma siura wysłał mi fotki przełamanych bazaltów na podstawie których będę mógł wykluczyc tego mojego:)))) ze śmietankowego grona:))) Zauważyłem też, ż Tomaszsiur jest niezłym ekspertem meteorytowym , gdyz potrafi załatwić meteorytomana w 5 minut. No panie Jacku ma pan niestety konkurenta:)))) Pozdrawiam wszystkich i zyczę miłych kamiennych snów:)))))

Po pierwsze nie jestem kompanem Kennego - znam go i tyle - zresztą każdy go tu zna

po drugie nie zapoznałeś się z budową meteorytów i ignorujesz to co się do Ciebie grzecznie i uprzejmie pisze na maila

po trzecie nie umiesz czytać i jak ktoś grzecznie prosi byś do niego nie pisał maili - piszesz 5 kolejnych

po czwarte nie jestem żadnym ekspertem meteorytowym, ale przynajmniej widziałem kilkaset meteorytów na oczy, kilka sam znalazłem i mam blade pojęcie jak ma meteoryt wyglądać, ty jak widać nawet podstawowych podstaw nie opanowałeś - a nawet grzecznie do filmów na youtubie kierowałem

po piąte wysłałem CI fotkę bazaltu, który oczywiście po wstępnym zeszlifowaniu wyrzuciłem (a część zdjęć dlatego była "mokra" gdyż wtedy przypominał do złudzenia chondryt)- ale widać specjalnie dla Ciebie i Tobie podobnych powinienem zachować kilkadziesiąt przeróżnych kamieni ziemskich by udowadniać, że nie masz racji

po ostatnie jesteś "p... burak" - sorki, ale czerwony i podobne kolory zastrzegłem dla siebie! - admin ;) (inaczej trudno nazwać Twoje zachowanie), który nie tylko nie umie zachować tajemnicy korespondencji, lecz również przekręca nicki w obraźliwy sposób

I na tym zakończę z Tobą dyskusję.

Niemiłego dnia życzę
Zapraszam serdecznie.

http://meteoryty.org/
tomasir
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Wt maja 31, 2011 11:27 pm

Wątek zamykam do czasu, aż autor poda wyniki zewnętrznych badań, do jakich przesłał ponoć próbkę. O wynikach proszę poinformować mnie w korespondencji prywatnej.
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?