Kamien w lesie czy cos nie z tej ziemi?

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Kamien w lesie czy cos nie z tej ziemi?

Postprzez wojtek » Pn cze 27, 2011 1:59 pm

Witam,
mam do Was pytanie, jako ,że od niedawna dopiero zacząłem interesować się meteorytami - zwracam sie do Was z prosba o pomoc. Przypomniałem sobie jak to około 10lat temu ojciec zabrał mnie na spacer i w lesie znalezlismy rozpadniętą na kilka większych części skałę czesciowo w ziemi. Pojechałem dziś szukać znowu tego miejsca i znalazłem po poszukiwaniach. Skały rozpadły się na kilka mniejszych i wziąłem kilka odłamków. Wykazują właściwości magnetyczne, barwa czarna,kształt nieregularny,połysk metaliczny...byłbym zachwycony gdyby nie to ,że nie daje mi spokoju myśl o śladach po gazach z zewnątrz, oraz bardzo małe bo jakby ukłucia od szpilek w środku - mniej wiecej takiej wielkosci.

Zdjęć chwilowo nie mam jak zrobić by były wyraźne jednak chciałbym poznać Waszą opinie o tych śladach.
wojtek

Re: Kamien w lesie czy cos nie z tej ziemi?

Postprzez tribal216 » Pn cze 27, 2011 3:30 pm

jak wrzucisz zdjecia poznasz opinie ;) ciezko cos napisac mądrego po samym opisie
tribal216
meteorytoman

Powrót do czy to jest to?