dzisiejsza znajdka

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: dzisiejsza znajdka

Postprzez WMakocki » N lip 17, 2011 7:31 am

Generale jeśli masz taki kamień jak Sopel to go pokaż na forum,bo na tych ostatnich zdjęciach za cholerę nie
widać meteorytu.Mnie trudno posądzać o złą wolę więc sam powiedz który to z tych kamieni jest podobny
do meteorytu i do którego.Przestań zbierać kamyki przyciągające magnes jak małe dziecko a zacznij szukać
meteorytów.WJM
Szukaj a znajdziesz! W.J.Makocki
WMakocki
meteorytoman

Postprzez sherman » N lip 17, 2011 10:44 am

:wink:
Ostatnio edytowano N lis 13, 2011 12:08 am przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez sopel » N lip 17, 2011 12:50 pm

witam.dziękuje za wskazówki,poszukam tylko po żniwach w okół tego miejsca są uprawy zboża pozdrawiam
sopel
meteorytoman

Postprzez rolnik » N lip 17, 2011 5:21 pm

...
Ostatnio edytowano Śr sie 31, 2011 7:50 pm przez rolnik, łącznie edytowano 1 raz
rolnik
meteorytoman

Postprzez sherman » N lip 17, 2011 5:58 pm

rolnik napisał(a):no to amatorzy wciągają sie w kłótnie,sherman wcześniej czy póżniej znajdziesz coś odpowiedniego musisz sie najpierw uzbroić w cierpliwość,na wojnie nie lekceważy się amatorów ,bo są nieobliczalni

Oj rolnik rolnik najważniejsze ze ty znalazłeś największy polski meteoryt :lol:
A o mnie to sie nie martw bo ja sobie rade daje znakomicie.
sherman
meteorytoman

Postprzez rolnik » N lip 17, 2011 7:15 pm

...
Ostatnio edytowano Śr sie 31, 2011 7:51 pm przez rolnik, łącznie edytowano 1 raz
rolnik
meteorytoman

Postprzez sherman » N lip 17, 2011 7:57 pm

rolnik napisał(a):sherman mnie ani to ziebi ani parzy, znalazłem to znalazłem,ten kamień to jest temat uboczny ja mam wazniejsze sprawy na głowie,ale jeśli dałoby sie na tym zarobić ? Dlaczego nie ,myślę tylko że można być przez cwaniaków wykolegowanym ,nie jest moim celem wyśmiewanie sie z Ciebie ale emocjami sie nie kieruj,bo ekspert zbadał Twoje kamienie i mówi ze to ziemniaki,czy jakoś tak

Jakiego eksperta masz na myśli że niby Kennego?
Oj rolniku rolniku tak samo zbadał moje kamienie jak Sopla że niby andezyt a po za tym nie wiesz jak sie z nim umawiałem jakie kamienie miał "badac" a jakie "przebadał" Niedługo rolniku usłyszysz co ja mam za kamienie
Pamiętaj czym ciekawszy kamien znajdziesz tym bardziej będziesz oszukany nie wiesz jak jest to sie nie wypowiadaj.
Czym ciekawszy kamien na forum to rolnik sieje coraz większy zamęt może ty również jesteś jednym z tych cwaniaków którzy już tak długo nie po cwaniakją. :evil:
sherman
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pn lip 18, 2011 11:23 pm

nigdzie nie napisałem że jest to andezyt tylko aby przejrzał fotki tego typu porfirów jako iż na pierwszy rzut oka są podobne (w odpowiedzi na sugestię geologa co ową skałę widział).
Sopel daj o ile możliwe lepsze skany powierzchni najlepiej tak żeby było dokładnie widać metaliczne wrostki sporo to ułatwi (nie działa mi opcja powiększ).
a odnośnie betonowatości wystarczy wykonać próbę kwasem solnym jeśli zacznie burzyć oznacza to że mamy do czynienia z węglanami, w meteorytach nie występują (więc beton)

możesz spróbować wydłubać jakieś ziarnko metalu i wykonać test na nikiel jeśli będzie pozytywny to gratuluje znaleziska
powodzenia.

pozdrawiam po weekendzie
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez sopel » Wt lip 19, 2011 11:29 am

witam.zrobiłem co mogłem :) te zdjęcia nie są super ,trudno ale czy to ciemniejsze nie jest podobne do skorupy optopieniowej [[pozostałości] :?: zaznaczyłem większe wyrostki metalowe ,dużo ich jest mniejszych .testu nie zrobię bo nie mam czym,kiedyś na forum ktoś pisał o gotowej supstancji do badania zawartości niklu ,a czy jest to do kupienia od któregoś z was :?: beton to nie jest na 100 %.pozdrawiam
https://picasaweb.google.com/lh/photo/r ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/q ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/e ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/M ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/t ... directlink poprawka
Ostatnio edytowano Wt lip 19, 2011 8:13 pm przez sopel, łącznie edytowano 1 raz
sopel
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Wt lip 19, 2011 1:37 pm

cos jest nie tak z linkiem Sopel
tribal216
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Wt lip 19, 2011 2:29 pm

może zdjęcia nie są upublicznione? Pojawia się taki komunikat: Ups... Tu nie ma nic do oglądania. Albo nie masz dostępu do zdjęć, albo pod tym adresem internetowym po prostu nie ma żadnych zdjęć. Skontaktuj się bezpośrednio z właścicielem albumu, aby uzyskać dostęp.
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez Kenny » Wt lip 19, 2011 8:53 pm

u mnie niestety tez fotki nie banglają... w ogóle mam problemy z pikasą nie możesz wkleić bezpośrednich fotek na forum używając np imageshacka? sporo ułatwia i znacząco oszczędza czas.
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez sopel » Śr lip 20, 2011 8:46 am

u mnie wszystko jest
sopel
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Śr lip 20, 2011 9:31 am

pewnie dlatego ze jestes wlascicielem albumu a my nie....zrob lepiej tak jak napisal Ci Kenny
tribal216
meteorytoman

Postprzez tin » Śr lip 20, 2011 10:02 am

albo ustaw album jako publiczny (bo teraz jest prywatny i dlatego my go nie widzimy a Ty tak).
tin
meteorytoman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do czy to jest to?